Ak Parti, İzmir Adaylarını Tanıttı - Son Dakika
Politika

Ak Parti, İzmir Adaylarını Tanıttı

Ak Parti, İzmir Adaylarını Tanıttı

Ak Parti İzmir milletvekili adayları, kamuoyuna tanıtıldı. 26 adaydan 5'i gelmedi.

12.04.2011 14:30

Ak Parti İzmir milletvekili adayları, kamuoyuna tanıtıldı. 26 adaydan 5'i gelmedi. İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "İçime sinen bir aday listesi oldu. Bu adayların arkasından şerefle koşacağız" dedi.

AK Parti'nin İzmir'deki 26 adayından 21'i, partinin İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda basına tanıtıldı. İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir'in 'demokrasinin kalesi' olduğunu belirterek, adayların teşkilatın içinden geldiğini ifade etti. Akay, "Teşkilatın dertlerini bilen sıkıntılarını Ankara'ya taşıyabilecek milletvekili adaylarımızla çalışacağız. İzmir'in çok yakından tanıdığı simalarla seçimlere hazırlanıyoruz. Eğilim yoklamasının yüzde 100 belirleyici olacağını söylemiştik. Birinci bölgeden birinci çıkan aday, yedinci sıraya girdi, ikinci bölgeden ikinci çıkan beşinci sıraya kondu. Burada sadece teşkilatın eğilimi değil kamuoyu yoklamaları da dikkate alındı. Aday listesi içime sindi. Allah'ın izniyle meclise taşıyabileceğimiz, arkalarından şerefle koşacağımız güzel bir liste oldu. Daha geniş ve kalabalık ortamlarla adaylarımızla bayram yapacağız" diye konuştu.

HİÇ TANINMAYAN ADAY, TANITIMA GELMEDİ

Aday tanıtım toplantısında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım yoktu. Mehmet Tekelioğlu, Başbakan'la birlikte Strasburg'ta olduğu için gelemedi. Listenin hiç tanınmayan adayı Evyap Grup'un sahibi İlhan İşbilen de kendini tanıtmaya gelmedi. En büyük ilgiyi listenin sürpriz ismi İlknur Denizli gördü. Karşıyaka eski İlçe Başkan Yardımcısı, Avukat Yeşim Demirali, güzelliği ile dikkat çekti. Vücut geliştirmede engelli dünya şampiyonu Tolga Murat Balıkçı, sempatikliğiyle ilgi topladı.

'10 NUMARA ADAYIM'

Adaylardan Uğur Türkan, 2007 genel seçimlerinde de 10'uncu sıradan aday olduğunu hatırlattı. Türkan, "En istikrarlı aday benim. 2007'de 10'uncu sıradaydım, bu seçimde de 10'uncu sıradayım. 10 numara adayım" derken, 12'nci sıradaki Yeşim Demirali ise "12'den vuracağım" diye konuştu. Ödemiş Kadın komları eski Başkanı Müjde Özkumova, kızıl saçlarıyla katıldığı toplantıda kuaförlük yaptığını belirtti. İl Başkanı Akay, adaylara beyaz gül dağıttı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Ak Parti, İzmir Adaylarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement