Ali Babacan Görevden Ayrılmak İstemiyor - Son Dakika
Politika

Ali Babacan Görevden Ayrılmak İstemiyor

Ali Babacan Görevden Ayrılmak İstemiyor

Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker, Ali Babacan'ın 2015'in Haziran ayına kadar görevinde kalmak istediğini iddia etti.

16.08.2014 15:48  Güncelleme: 16:01

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker, yeni kabinede yer alıp almayacağı kredi derecelendirme kuruluşları ve küresel piyasalarca da merak edilen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın 2015'in Haziran ayına kadar görevinde kalmak istediğini yazdı.

Toker'in yazısının ilgili bölümü şöyle; 10 Ağustos sonrası özellikle Erdoğan'a yakın medyanın "yeni kabine" haberlerini okumaya başladık.

Bu haberlere bakarsanız, Hazine'den sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın görevden alınarak, yerine Numan Kurtulmuş'un getirileceğini okuyoruz.

Konu önemli. Çünkü Moody's'in raporuyla bir kez daha teyit edildi ki, sadece kredi derecelendirme kuruluşları değil, küresel piyasalar açısından en çok merak edilen konuların başında Babacan'ın yerini koruyup koruyamayacağı konusu geliyor.

2015 HAZİRAN AYINA KADAR KALMAK İSTİYOR

Normal koşullarda, "üç dönem kuralı" gereğince, Babacan'ın 2015 seçimlerinin yapılacağı önümüzdeki Haziran'a kadar görevde kalması bekleniyordu. Aksi yöndeki haberler yoğunlaşınca dün, bazı yerlere "Babacan görevden ayrılmayı kendisi mi istiyor" sorusunu yönelttim. Aldığım yanıt, Babacan'ın bu yönde bir arzusunun olmadığı yönünde. Yani Başbakan Yardımcısı, en azından 2015 Haziran ayına kadar görevinin başında kalacak gibi görünüyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Ali Babacan Görevden Ayrılmak İstemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ilyas: ekonomi bakani rıza zarraf degilmiydi 17 13 Yanıtla
  • ALİ OSMAN ŞENGUL: RIZA SARRAF I KABİNEYE ALIP BAŞBAKAN YAP PARADA ÇOK ONDA SEN SEVERSİN 15 13 Yanıtla
    AYDOĞANA: BÜTÇEDEN FAİZE AYRILAN PARA 2002 İLE 2014 AYNI, SONRA BEĞENMEDİĞİNİZ KEMAL DERVİŞ İN PROGRAMI İLE AKP 12 YIL İDARE ETTİ, KENDİ BAŞARISIYMIŞ GİBİ HALKA LANSE ETTİ. 0 0
  • matmaca: Babacan Bankasya ya genel müdür olsun. kendisi çok seviliyor camia tarafından. gitmesini istemiyorlar babacanın. birde derecelendirme kuruluşları adı altında sopa gösteriyorlar. TC bakanının kim olacağına bunlar karar veremez. o devirler geçti. Telekom özelleştirmesine karşı çıkan Enis Öksüz ü yemişlerdi zamanında. Bunlara uyan taş olur. Ne derlerse tersini yapacan. isterlerse not düşürsünler çok önemli değil. 8 17 Yanıtla
  • ADALET İSTİYORUM: ali babacan mutlaka başbakan olmalıdır, daha iyisi yok 12 4 Yanıtla
  • KARA MURAT: BABACAN ASLA AKP NİN KABİNESİNDEN AYRILMAMALI ÇOK DEĞERLİ BİR ZAT. HALK OYLARINI VERİRKEN BUNLARA ÇOK DİKAT EDER. İKİNCİSİ İSE AKPYE ÇOK FAYDASI DOKUNMUŞ VE DOKUNACAK BİR DEVLET ADAMIDIR. AKSİ TAKDİRDE AKP KAN KAYBEDER. 0 1 Yanıtla
  • EMİNE: BABACANI ÇOK SEVİYORUZ. ÇALIŞKAN VE DÜRÜST BİRİ KABİNEDE KALMALI. 0 1 Yanıtla

Advertisement