Anlı: Seçimden Sonra Parlamento Kuracağız - Son Dakika
Politika

Anlı: Seçimden Sonra Parlamento Kuracağız

Anlı: Seçimden Sonra Parlamento Kuracağız

BDP'nin Çınar mitinginde konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Fırat Anlı, "Seçimden sonra Amed Parlamentosu'nu kuracağız" dedi.

24.03.2014 14:01

2014 yerel seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde BDP ilçe binası önünde miting düzenlendi. Çınar halkı büyük bir kalabalıkla miting öncesi eş başkan adaylarını ilçe girişinde karşıladı. Oluşturulan konvoyla şehir turu atan adaylar oradan miting alanına geçti.

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Fırat Anlı ile Çınar Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Cengiz ve Rukiye Eryılmaz'ın katıldığı mitingde, Büyükşehir ve Çınar Belediyesi eş başkan adaylarının posterlerinin süslediği alanda yurttaşlara hitap eden BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, "30 Mart seçimleri Kürtler için bir referandumdur. Çınar bu referandumda kararını vermiştir. Önderliğimiz özgür olmadan toplum özgür olamaz" dedi. 30 Mart'a yapılacak seçimde sandıklara sahip çıkılmasını isteyen Zümrüt, "Sandıklara sahip çıkmak özgürlüğe sahip çıkmaktır" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Newroz'da Kürt halkının ittifakını tamamlandığını ifade eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Fırat Anlı ise Diyarbakır Newroz'unda bir milyon kişinin katıldığını iddia edildiğini ancak polis telsizlerden geçen "3 milyon kişi katıldı" anonsunun bu iddiayı çürüttüğünü söyledi. 15 yıl önceki HADEP döneminde sistem partilerinin "belediyelerin Kürtlerin eline geçse, su verilmeyecek, çöp toplanmayacak" gibi yalanlar öne sürdüğünü anımsatan Anlı, "Belediyeler bizim elimize geçti. Çöpler, toplandı, sular düzenli verilemeye başlandı, parklar yapıldı. Hizmet yapıldı, hizmet" dedi. 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimleri değerlendiren Anlı, "Seçimlere bir hafta kaldı. Artık ürünümüzü toplama zamanı geldi" diye konuştu.

'SEÇİMDEN SONRA AMED PARLAMENTOSU KURACAĞIZ'

Kürtlerin kendi kendini yönetme iradesi gösterdiğini ifade eden Anlı, "Bu seçimler önemlidir. 30 senedir süren mücadelenin referandumudur. Bu seçimlerden sonra Amed'de meclisimizi kuracağız. . Amed parlamentosu kuracağız. Çınar, Ergani, Eğil, Lice, Hani'den bütün ilçelerden bu meclise temsilciler gelecek" dedi. Anlı sözlerini "Başarılar diliyorum" diyerek sonlandırdı.
Yapılan konuşmaların ardından miting sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Politika Anlı: Seçimden Sonra Parlamento Kuracağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement