Bakan Akar: (İsveç Savunma Bakanının Türkiye'ye ziyareti) "Böyle bir planlama var" - Son Dakika
Politika

Bakan Akar: (İsveç Savunma Bakanının Türkiye'ye ziyareti) "Böyle bir planlama var"

- Bakan Akar: (İsveç Savunma Bakanının Türkiye'ye ziyareti) "Böyle bir planlama var" Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç Savunma Bakanı'nın Türkiye'yi muhtemel ziyaretine ilişkin "Böyle bir planlama var. Planlamaları takip ediyoruz belirlenecek" dedi.

18.01.2023 12:08  Güncelleme: 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Bakan Akar: (İsveç Savunma Bakanının Türkiye'ye ziyareti) "Böyle bir planlama var"

ANKARA - Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç Savunma Bakanı'nın Türkiye'yi muhtemel ziyaretine ilişkin "Böyle bir planlama var. Planlamaları takip ediyoruz belirlenecek" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Amerika'dan alınması planlanan F-16 uçaklarıyla ilgili konuşan Akar, "Konuyla alakalı Dışişleri Bakanı bugün Amerikada. Geldiğimiz noktada konunun olumlu şekilde ilerlediğini gördük, takip ediyoruz, gerekli bilgileri alıyoruz. Amerikan Savunma Bakanlığı iş birliğimiz devam ediyor. Bir an önce olumlu, somut bir şekilde sonuçları beklediğimizi ifade ettik. Bu istikamette ilerliyoruz. Bir takım tahkikler vardı onları da kaldırdılar biliyorsunuz. Bizim öyle bir tahkiki kabul etmemiz mümkün değil, bu her seferinde dile getirildi. Bizim normal olarak görüşmelerimiz devam ediyor. Biz olumlu ve somut adımlar bekliyoruz. Bunlar bir süreç meselesi, süreç devam ediyor; olumlu gayet yapıcı. Olumlu sonuçlar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İsveç Savunma Bakanı'nın Türkiye'ye geleceğine ilişkin sorulan soruya cevap veren Akar, "Böyle bir planlama var. Planlamaları takip ediyoruz belirlenecek. Cumhurbaşkanımızın başkanlığında heyetler arası görüşmeler yapılıyor. Bu metin çerçevesinde İsveç'in ve Finlandiya'nın yapmayı taahhüt ettikleri neler varsa onları bir an önce yapmalarını bekliyoruz. Biz NATO'nun herhangi bir açık politikasına karşı olmadığımızı, desteklediğimizi her fırsatta söyledik. İsveç ve Finlandiya tarafının da bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Akar, ayrıca Meclis Başkanı Şentop'un, İsveçli mevkidaşı Norlen'in Türkiye ziyaretinin iptaline ilişkin ise "Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

Bakan Akar: (İsveç Savunma Bakanının Türkiye\'ye ziyareti) "Böyle bir planlama var"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Akar: (İsveç Savunma Bakanının Türkiye'ye ziyareti) 'Böyle bir planlama var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Canlı Hayvan Pazarı ve Şire Pazarı esnafını ziyaret etti
    14:03 AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Canlı Hayvan Pazarı ve Şire Pazarı esnafını ziyaret etti

    AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Canlı Hayvan Pazarı ve Şire Pazarı esnafını ziyaret etti. Er, çiftçilerin desteklerini açıkladı ve sorunları dinledi. Ayrıca, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın Malatya'da önde olduğunu belirtti ve esnafın yerinden zorla edilemeyeceğini vurguladı.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan yerel seçime ilişkin açıklama Açıklaması
    14:01 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan yerel seçime ilişkin açıklama Açıklaması

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Teşkilatlarımızın çalışmaları sırasında sahadan aldıkları bilgi, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere megakentlerde Cumhur İttifakı adaylarının kazanmaya çok yakın oldukları yönündedir.

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da miting için Gökdere Meydanı'na geçti
    13:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da miting için Gökdere Meydanı'na geçti

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra Gökdere Meydanı'nda yapılacak miting için miting alanına geçti. Bursalılar tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Erdoğan, vatandaşlara hediyeler ve çiçekler dağıttı. Erdoğan, Gökdere Meydanı'nda Bursalılara hitap edecek.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu
    13:54 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu. Erdoğan, otobüsle geçtiği güzergahta vatandaşları selamladıktan sonra Valilik makamında Vali Mahmut Demirtaş'la görüştü. Daha sonra mitingin yapılacağı Gökdere Meydanı'na hareket etti.

  • CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı
    13:53 CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı

    CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirli seçmenlere pazar günü yapılacak seçimlerde sandığa gitmeleri çağrısı yaptı. Nalbantoğlu, İzmir'in iradesini kırmaya çalışanlara karşı dik duruş sergilenmesi gerektiğini belirtti ve İzmirlilerin demokrasi ve özgürlük temelli kazanımlarını korumak için sandığa gitmelerinin yurttaşlık görevi olduğunu vurguladı. Ayrıca, AKP adayının algı ve illüzyon yaratma üzerinden kampanya yürüttüğünü ancak İzmirlilerin buna karşı karınlarının tok olduğunu ifade etti.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti
    13:50 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ve İzmir milletvekilleriyle birlikte Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti. Federasyonun Genel Başkanı Mustafa Aslan, 'Tüm Alevi canlar sandığa gitmeli. Küskünlüklerini sandığa yansıtmamalı. 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, ülkeyi ne hale getirdiğini anlatmamıza gerek yok. Her geçen gün ekonomi, adalet anlamında geri gidiyor. Bunu değiştirmeliyiz' dedi.


Advertisement