Bakan Elitaş: Devletlerin Sarsılmayan Temeli, Adaletiyle Oluşur (2) - Son Dakika
Politika

Bakan Elitaş: Devletlerin Sarsılmayan Temeli, Adaletiyle Oluşur (2)

Bakan Elitaş: Devletlerin Sarsılmayan Temeli, Adaletiyle Oluşur (2)

Elitaş, AK PARTİ İL DANIŞMA TOPLANTISINA KATILDI Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Ak Parti İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinin, AK Parti'nin büyük bir başarıyla çıktı seçim olduğunu söyledi.

14.02.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elitaş, AK PARTİ İL DANIŞMA TOPLANTISINA KATILDI

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Ak Parti İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinin, AK Parti'nin büyük bir başarıyla çıktı seçim olduğunu söyledi. 7 Haziran seçimlerinde hiç beklenmeyen sonuç aldıklarını, ancak Ak Parti olarak Türkiye'yi karanlığa götürmek isteyenlerin tuzaklarını gördüklerini anlatan Elitaş, "Nitekim, MHP Lideri Bahçeli, hemen o akşam bütün koalisyonlara kapıları kapattı ve 'hayır' dedi. Sayın Bahçeli'nin o 'hayır'ında hayır varmış. O zaman bir koalisyon hükümeti kurulmuş olsaydı, Türkiye belki de bugün çok parçalı bir siyasetin elinde boğuşuyor olacaktı" dedi.

Bakan Elitaş, Türkiye'nin zor günler geçirdiğini, terör örgütüyle mücadelenin devam ettiğini belirterek, "Bakın bu ülkede 2 hain yapı vardı. Biri PKK terör örgütü, diğeri devlet içindeki paralel yapılanma. Bunların yaptıkları iş, ne imana, ne Türklüğe ne de insanlığa sığar" dedi.

Suriye'de 5 yıldır bir katliamın yaşandığını, 400 bin insanı Esad'ın katlettiğini söyleyen Elitaş, "Şunu hiç kimse unutmasın ki, Türkiye, sınırları içinde ya da sınırlarında böyle bir oluşuma, yapılanmaya asla izin vermeyecektir. Sınırı olmayan Suriye'ye Rusya gelip şekillendirmeye kalkıyorsa, Okyanus ötesinden gelerek Suriye'de bazı paylaşımlar yapmaya kalkılıyorsa, bin kilometrenin üzerinde sınırı bulunan Türkiye'nin burada göz ardı edilmesi düşünülemez" diye konuştu.

Bakan Elitaş, başkanlık sistemini savunurken de "Muhalefet, başkanlık sistemine karşı çıkıyor ama Atatürk hem Cumhurbaşkanıydı, hem de CHP Genel Başkanıydı. İnönü başbakandı hem de CHP'nin Genel Başkanıydı. Başkanlık, yarı başkanlık ya da partili cumhurbaşkanlığı sistemlerinden birine geçmemiz lazım. Benim kanaatim, Türkiye için en iyisi başkanlık sistemidir" dedi.

Muhalefet partilerinin Erdoğan düşmanlığı nedeniyle başkanlık istemine karşı çıktığını ileri süren Elitaş, " Eğer bu muhalefet, başkanlık sistemini getirmezse, halk yapılacak seçimlerde bunları sandığa gömerek bunlara en güzel cevabı verecek ve başkanlık sistemini getirecektir. Milletin istikrara ihtiyacı var. Siyasetin tek merkezli hale getirilmesi gerekiyor. Bu işin başka yolu yok" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Elitaş: Devletlerin Sarsılmayan Temeli, Adaletiyle Oluşur (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement