Bakan Kılıç Kilis'te - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç Kilis'te

Bakan Kılıç Kilis\'te

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kilis'te yapımı devam eden spor yatırımlarının maliyetinin 26 milyon 500 bin TL olduğunu söyledi.

10.10.2012 21:05

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kilis'te yapımı devam eden spor yatırımlarının maliyetinin 26 milyon 500 bin TL olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, incelemelerde bulunmak ve 7 Aralık Üniversitesi'nin akademik yılı açılışına katılmak üzere Kilis'e geldi. 7 Aralık Üniversitesi bahçesinde Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, daire amir ve müdürleri tarafından karşılandı. Kilis'te, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç'i makamında ziyaret eden Bakan Kılıç, burada yaptığı açıklamada, Kilis'in önemli yatırımlar aldığını belirterek, "Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bölgede yoğunlaştık. Sınır vilayeti olmasından dolayı Kilis'e yönelik hassasiyetlerimiz en üst düzeyde. Kilis 'e girerken en görkemli kamu binası bana göre Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde inşa ettiğimiz yurt binası. Kilis'te 7 ila 7 bin 500 arasında üniversite öğrencisi olduğunu aktaran Kılıç, toplam üniversite öğrencisi mevcudunun yüzde 10'una tek projeyle konaklama imkanı sunduk. İstiyoruz ki öğrencilerimiz eğitimlerini en iyi şekilde tamamlasınlar. Devam eden çalışmalar dışında bu yıl Kilis'e bir gençlik merkezi kazandırmayı hedefliyoruz. Sözleşmesi imzalandı, 3 milyon maliyetli, KDV ile 3.5 milyon liralık maliyetli projeyle gençlik merkezini Kilis'e kazandıracağız. Hedefimiz, Valimizin kontrolünde bütün gençlerimizin bu gençlik merkezinin sosyal donatılarından yararlanmaları. Gençlerimizin ve gerektiğinde üniversite gençliğinin buralardan yararlanmasını arzu ediyoruz" dedi.

Bakanlık olarak Türkiye'de 'yüzme havuzu olmayan il bırakmama hedefiyle' bir çalışma geliştirdiklerini ifade eden Bakan Kılıç, "Kapalı yüzme havuzu olmayan illerden biri de Kilis'tir. Bu yılın yatırım programına Kilis'e kapalı yüzme havuzu yapımını aldık. Şu anda yerelden gelecek evrakların eksiklerinin tamamlanmasıyla ilgili beklentimiz olduğu anlaşılıyor. Arzu ediyoruz ki bir an önce yereldeki bu çalışmalar tamamlansın" diye konuştu.

Kilis'e ayrıca sentetik çim yüzeyli futbol sahası planlandığını ve şu anda projenin ihale sürecinde olduğunu aktaran Kılıç, bunun da yaklaşık 1.5 milyon lira maliyeti olacağını söyledi. Kılıç, "Kilis'e devem edan, ihalesi yapılan veya yapımı devam eden spor yatırımlarının maliyetinin 26 milyon 500 bin TL'dir" dedi. Bu yılın yatırım programına Kilis'e kapalı yüzme havuzu yapımını koyduklarını belirten Kılıç, "Şu anda yerelden gelecek evrakların eksiklerinin tamamlanmasıyla ilgili beklentimiz olduğu anlaşılıyor. Arzu ediyoruz ki bir an önce yereldeki bu çalışmalar tamamlansın. Kilis'e ayrıca sentetik çim yüzeyli futbol sahası planlandığını ve şu anda projenin ihale süreci devem ediyor. Bunun da yaklaşık 1.5 milyon TL'dir" ifadelerini kullandı.

Kılıç, sonradan il olan Kilis teki spor altyapısına hizmet eden tesislerin, bugün ihtiyaca cevap vermesinin mümkün olmadığını belirterek, "Kilis'e yapmayı planladığımız spor salonu 2 bin 500 seyirci kapasiteli, il merkezi nüfusuyla kıyasladığımızda hayli büyük bir spor salonu. Kalkınma Bakanlığı'na ek yatırım programıyla bunu teklif ettik. Ek yatırım programına, 2 bin 500 kişilik spor salonu dahil edilmiş oldu. 2 bin 500 kişilik spor salonunun bizim hesaplarımıza göre yaklaşık maliyeti 15 milyon TL, yüzme havuzunun yaklaşık maliyeti 7 milyon lira, yarı olimpik yüzme havuzu olacak, etti 22.

Gençlik merkezinin yaklaşık maliyeti 3 milyon lira, etti 25 ve sentetik çim yüzeyli futbol sahasının maliyeti yaklaşık 1.5 milyon TL. Bunu da ilave ettiğinizde Kilis'e kazandırmayı hedeflediğimiz spor yatırımları, ihalesi yapılan veya yapımı devam eden spor yatırımlarının maliyetinin 26 milyon 500 bin TL'dir. Yurtları bahsettiğim rakamların dışında tutuyorum. 750 kişilik yurdun maliyetini bugün başlanacak olsa 20 milyon TL'dir. Bunlar bir araya getirildiği zaman sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2012 yılında tamamladığı ya da ihalesini yapacağı Kilis'teki yatırımların rakamsal karşılığının yaklaşık 50 milyon TL'dir" dedi - KİLİS

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement