Baro Başkanına Ziyaret - Son Dakika
Politika

Baro Başkanına Ziyaret

Baro Başkanına Ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, İzmir Barosunda yapılan son seçimlerin ardından ikinci kez başkanlığa seçilen Sema Pekdaş'ı ziyaret etti.

27.02.2013 18:16

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, İzmir Barosunda yapılan son seçimlerin ardından ikinci kez başkanlığa seçilen Sema Pekdaş'ı ziyaret etti. Ziyareti kalabalık bir heyetle gerçekleştiren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, "Sema hanımı ve yönetimini zorlu bir seçimden galip çıktıkları ve ikinci kez Baro yönetimine geldikleri için kutluyorum" dedi.

Demokrasiden nasibini almamış yönetim anlayışının kurbanlarının her geçen gün arttığını anlatan Ergin, şöyle konuştu: "Barolar hukuka olan güvenimizin, adalete olan inancımızın sarsılmaması için tutunduğumuz tek umut dalıdır. Dünyada en çok tutuklu gazetecinin bulunduğu ülke, tutukluluk süresinin en uzun olduğu ülke, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından en çok tazminat ödemeye mahkum edilen ülke olma gibi utanç verici durumlar var."

Böyle bir ortamda baroların hayati önem kazandığını anlatan Ergin, şunları söyledi: "Anayasal haklarımızdan, cumhuriyet kurumlarının korunmasına, vatandaşlarımızın karşılaştıkları adaletsizliklerin ortaya çıkarılması ve giderilmesine kadar artık hukuk dışı uygulamalardaki neredeyse tek güvencemiz Barolarımızdır. Bu bağlamda İzmir Barosunda Sema Pekdaş ve arkadaşları gibi, ilkeli, baskılara boyun eğmeden hukuk için savaşacak bir yönetimin olması hepimiz için bir şanstır. Kendisini ve yönetimini bir kez daha tebrik ediyor kurumlarına yakışır bir şekilde sürdürdükleri mücadelelerinde her zaman destekçileri olduğumuzu belirtmek istiyorum."

İzmir Barosu Başkanı Pekdaş da, ziyaretin ve Ali Engin'in sözlerinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, hukuk anlamayanlara hukuku anlatmaya çalıştıklarını ve bugünlerde en önemli işlerinin bu olduğunu ifade etti.

Ziyareti gerçekleştiren CHP heyetinde Parti Meclisi üyesi Seniye Nazik Işık

da yer alırken, Baro başkanı Pekdaş, konuklarını Baro yönetim kurulu başkan yardımcısı Ercan Demir ile birlikte ağırladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Baro Başkanına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement