"Başbakan Feyyad'ın İstifa Bilgisi Bana Ulaşmadı" - Son Dakika
Politika

"Başbakan Feyyad'ın İstifa Bilgisi Bana Ulaşmadı"

"Başbakan Feyyad\'ın İstifa Bilgisi Bana Ulaşmadı"

Filistin Ankara Büyükelçisi Maarouf, Filistin Başbakanı Feyyad'ın görevinden istifa ettiği resmi bilgisinin kendisine ulaşmadığını söyledi.

11.04.2013 15:30  Güncelleme: 15:35

İzmir Valiliği ziyaretinde konuşan Filistin Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, Filistin Başbakanı Selam Feyyad'ın görevinden istifa ettiği resmi bilgisinin kendisini ulaşmadığını söyledi. Maarouf, Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Başbakan Feyyad arasında istifaya neden olacak bir gerginlik olmadığını belirtti.

İzmir Vali Vekili Mustafa Harputlu, Filistin Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf'u ağırladı. Vali Harputlu ve Büyükelçi Maarouf valilik makamında özel görüşme ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Filistin Başbakanı Selam Feyyad'ın görevinden istifa ettiği yönündeki haberlerin sorulmasına üzerine Büyükelçi Maarouf, "Başbakan Feyyad'ın görevinden istifa etmesinin resmi bilgisi bana ulaşmadı. Bu yüzden konudan haberim yok. Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Başbakan Feyyad arasında istifaya sebep olacak bir gerginlik olmadığını düşünüyorum. Başbakan Fayed 7 yıldır görevindeydi. Hükümetler gelip geçicidir. Ama bazen hükümetlerde değişim gerekiyor. Ama konuya ilişkin resmi bilgim yok" dedi.

Maarouf, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin ziyaretine ilişkin soruya ise "Ne zaman, hangi şehri ziyaret ederlerse memnuniyet duyarız. Başbakan'ın ziyaretine ilişkin tarih ve program henüz bize bildirilmedi. Gazze ve Batı Şeria'yı ziyaret konusunda bildiğiniz gibi iç problemlerimiz var. Arap ülkelerinin katılacağı mini Arap zirvesi düzenlenmesini ve bu zirvede Filistin içindeki problemlerin çözülmesini umuyoruz. Başbakan'ın ziyaretinin, uzlaşı sağlandıktan sonra olmasını bekliyoruz" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Başbakan Feyyad'ın İstifa Bilgisi Bana Ulaşmadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement