Başbakan Yardımcısı Atalay Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Atalay Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Atalay Açıklaması

"(MİT ile ilgili teklif)"O konuda hemen bir şey söylemeyeyim. Teklifleri herkes bir incelesin.

20.02.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT teklifiyle ilgili, "O konuda hemen bir şey söylemeyeyim. Teklifleri herkes bir incelesin. Muhtevasına bakmak lazım. Diğer ülkelerle mukayese edilsin. Yani bunları ben doğrusu olağanüstü şeyler olarak görmüyorum. Diğer ülkelerle de mukayese edildiğinde çok benzer şeylerdir" dedi.

Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'nde, milletvekilleriyle bir araya geldiği kahvaltılı toplantının ardından, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Parlamentonun önümüzdeki hafta tatile gireceğini ve milletvekillerinin alana gideceğini hatırlatan Atalay, "Burada son bir görüşmeler yapılıyor. Onların bazı soruları olabilir, yürüyen süreçle ilgili, seçim kampanyasıyla ilgili onlar cevaplanıyor. Başbakanımızın konuşmasından çok toplantıların, bu programın özelliği milletvekillerimiz konuşuyor, bazen soru soruyorlar, bazen bir öneri getiriyorlar. Dolayısıyla çok verimli bir toplantı" diye konuştu.

Pazartesi günü üçüncü kahvaltılı toplantının gerçekleştirileceğini söyleyen Atalay, önümüzdeki hafta da Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısının yapılabileceğini bildirdi. Atalay, "Kampanyayla ilgili onlara da son mesajlar verilmiş olacak. Böylece de seçim çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Toplantıda Meclis'teki çalışmalar, yürüyen süreç, Meclis'e devam ve seçim bölgeleriyle ilgili farklı konuların ele alındığını dile getiren Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce de biliyorsunuz Başbakanımız 7 bölgeyle görüşmüştü gruplar olarak. Şimdi ise yaklaşık yüzer kişilik gruplar halinde üçe bölünerek bu istişare yapılmış oluyor. Doğrusu biz partimizin birliğini, bütünlüğünü, arkadaşlar arasındaki bilgi akışını sağlıklı şekilde yürütme yönünde çabalar olarak bunları değerlendirmek lazım. Başbakanımızın bizzat toplantıya başkanlık etmesi, ilk ağızdan sorulan sorulara cevap vermesi, şu ortamda seçim ortamına giderken çok önemli."

-"Diğer ülkelerle mukayese edilsin"

Atalay, bir gazetecinin "MİT'e operasyonel yetki veren ve MİT Kanunu'nda değişiklik öngören bir teklif Meclis'e gönderildi. Çeşitli eleştiriler de var. Bu noktada neler söyleyeceksiniz" sorusuna, "O konuda hemen bir şey söylemeyeyim. Teklifleri herkes bir incelesin. Muhtevasına bakmak lazım. Diğer ülkelerle mukayese edilsin. Bunları ben doğrusu olağanüstü şeyler olarak görmüyorum, yani bir tedbirler olarak. Diğer ülkelerle de mukayese edildiğinde çok benzer şeylerdir. Ülkenin istihbarat teşkilatının kendiyle ilgili bazı düzenleme ihtiyaçları olduğu belli, onlarla ilgili. Ama biraz daha bu konunun heralde içeriğini incelemek lazım" şeklinde yanıt verdi.

Anayasa Mahkemesinin Ergenekon davası tutuklusu eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tahliyesine karar vermesinin hatırlatılması üzerine Atalay, "İyi bir çözüm. Yani sağlık durumuyla ilgili, bu insani bir şey doğrusu. Zaten o konuda herkes nasıl bir çözüm bulunabilir, hem çözüm bulunsun hem hukukun içinde olsun. O da çözümlenmiş oldu. Ondan sadece memnuniyet duyarız" diye konuştu.

Atalay, Genelkurmay Başkanlığında yapılacak Dış Güvenlik Toplantısı'yla ilgili bir soru üzerine de toplantıyla ilgili Başbakanlığın açıklama yapabileceğini bildirdi.

-"MİT Kanunu ile ilgili değişiklik teklifi gündeme gelmedi"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu da toplantıda, soru cevap şeklinde güncel siyasi gelişmelerin konuşulduğunu belirtti. Ensarioğlu, bir soru üzerine toplantıda MİT Kanunu ile ilgili değişiklik teklifinin gündeme gelmediğini ifade etti.

AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ise Şırnak'ta miting olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine  "Şırnak'ta, 14 Mart'ı Allah nasip ederse değerlendireceğiz. Miting havasını vermeye çalışırız inşallah. Halkımızın isteği doğrultusunda" karşılığını verdi.

Dindar, bir gazetecinin, "Sayın Başbakan'ın 7 Şubat'ta paralel yapının iç yüzünü gördük" ifadesi oldu mu şeklindeki sorusuyu "Daha önce medyada teferruatını söylediği için burada herhangi bir şey söylememiz gerekmez" diye yanıtladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Atalay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement