Başkan Ergüneş'ten Arama ve Tutuklamalara Kınama - Son Dakika
Politika

Başkan Ergüneş'ten Arama ve Tutuklamalara Kınama

Başkan Ergüneş\'ten Arama ve Tutuklamalara Kınama

Van'ın Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, belediye bünyesinde faaliyet yürüten Maya Kadın Danışma Merkezi'nde polis tarafından yapılan aramayı kınadı.

10.05.2012 17:15

Van'ın Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, belediye bünyesinde faaliyet yürüten Maya Kadın Danışma Merkezi'nde polis tarafından yapılan aramayı kınadı.

Çeşitli gezi ve temaslarda bulunmak üzere gittiği Kuzey Irak'tan önceki gün yurda dönen Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, geçen cuma günü emniyet ekipleri tarafından belediye bünyesinde faaliyet yürüten Maya Kadın Danışma Merkezi ve Çamaşır Evi ile Belediye Meclis Üyesi Rojbin Akdağ'ın evine düzenlenen operasyon ve belediye personeli Rojbin Çetin'in tutuklanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Ergüneş, açıklamasında, Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele ve Özel Harekat polislerinin belediye bünyesinde faaliyet yürüten Maya Kadın Danışma Merkezi ve Çamaşır Evi'ne kapısını kırarak girdiğini, merkezin illegal bir yermiş gibi arandığını öne sürdü. Ergüneş, operasyon sonrası belediye personelleri Rojbin Çetin ve Ferahat Akın'ın gözaltına alındığını, belediye bünyesinde sosyolog olarak çalışan Rojbin Çetin'in ise tutuklandığını aktardı. Ergüneş ayrıca, belediye meclis üyesi Rojbin Akdağ hakkında da gıyabi tutuklama kararı çıkarıldığını söyledi. Ergüneş, belediye tarafından yapılan çalışmaların bazı kesimler tarafından hazmedilmediğini, tutuklamalarla bu başarının sekteye uğratılmak istendiğini ifade etti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başkan Ergüneş'ten Arama ve Tutuklamalara Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement