BBP Gözyaşları İçinde Topçu'ya Emanet - Son Dakika
Politika

BBP Gözyaşları İçinde Topçu'ya Emanet

BBP Gözyaşları İçinde Topçu\'ya Emanet

Helikopter Kazasında Hayatını Kaybeden Bbp Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Yerine Yeni Genel Başkanı'nı Gözyaşları Arasında Seçti.

25.05.2009 02:21

Büyük Birlik Partisi, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun yerine yeni Genel Başkanı’nı gözyaşları arasında seçti. Genel başkanlığa 3. turda Yalçın Topçu getirildi.

Dün Ankara’da toplanan Büyük Birlik Partisi 4. Olağanüstü Kurultayı’nda yapılan seçimlerde Genel Başkanlık için Genel Sekreter Yalçın Topçu, Tuna Koç ve Adem Işık yarıştı. 1093 delegeden 860’ının oy kullandığı ilk tur oylamada adaylardan hiçbiri, gerekli salt çoğunluğa ulaşamazken, Yalçın Topçu 455, Tuna Koç 387 ve Adem Işık 3 oy aldı. İkinci turda geçerli 752 oy sayıldı. Yalçın Topçu 404, Tuna Koç 348 oy topladı. Bu sonuçlardan sonra Tuna Koç ve Adem Işık adaylıktan çekildi. 516 delegenin katıldığı üçüncü turda tek aday Yalçın Topçu 507 oy alarak BBP Genel başkanı seçildi.

BBP’in 4. Olağan Kongresi’ne hüzün damgasını vurdu. Ankara Atatürk Spor Salonu’nda kürsünün yer aldığı platforma konulan dev ekrandan salonun görüntüsü yansıtılırken, Yazıcıoğlu için ise, üzerinde Türk Bayrağı, resmi ve çiçeklerin olduğu bir de koltuk ayrıldı. Salona içine ve dışına dev ekranlarla, Muhsin Yazıcıoğlu’nun görüntüleri yansıtıldığı sırada partililer sık sık tekbir sesleriyle slogan attılar, dualar okudular. Öte yandan, kongrenin yapıldığı salonda bulunan bazı partililerin çocukları Yazıcıoğlu için şiirler okurken, partililerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

Gözyaşları içinde

PARTİLİLERİN, ’Hasret Kurultayı’ adını verdiği BBP kurultayında herkesin gözü yaşlıydı. Yazıcıoğlu’nun görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterisi yapılırken, Yazıcıoğlu’nun kızı Firuze, oğlu Furkan ve Genel Başkanı adayı olan Genel Sekreter Yalçın Topçu sürekli gözyaşı döktü. Gösterinin ardından Divan Başkanı Hasan Çağlayan, Yazıcoğlu’nun çocuklarını, "Siz bizim emanetlerimizsiniz" diyerek kürsüye davet etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika BBP Gözyaşları İçinde Topçu'ya Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement