Bdp, Sporda Dopingin Araştırılmasını İstedi - Son Dakika
Politika

Bdp, Sporda Dopingin Araştırılmasını İstedi

Bdp, Sporda Dopingin Araştırılmasını İstedi

BDP, sporda dopingin araştırılmasını istedi.

17.09.2013 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP, sporda dopingin araştırılmasını istedi.

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ve arkadaşlarınca TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Türkiye'de son dönemlerde artış göstermekle beraber, özellikle uluslararası spor oyunlarına katılan sporcuların çoğunun doping kullandığının tespit edildiği belirtildi.

Bu durumun, konu hakkında kapsamlı bir araştırma yapılması ihtiyacını doğurduğu ifade edilen gerekçede, şöyle denildi:

"Türkiye'nin 2020 Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği için girdiği yarışta, Olimpiyat Komitesinin üzerinde durduğu önemli konulardan biri de doping skandalları olmuştur. Türkiyeli sporcuların dopingli çıkması, Türkiye'nin 2020 Olimpiyat adaylığına zarar vermiş hatta Türkiye'yi uluslararası spor yarışlarından men edilme riski ile karşı karşıya bırakmıştır. Uluslararası spor oyunlarında uzun bir geçmişi olmayan Türkiye'nin, girmeye hak kazandığı yarışlarda isminin doping skandalları ile duyulması Türkiye'nin uluslararası spor yarışlarındaki sicili için telafisi mümkün olmayan dezavantajlar oluşturmuştur. Sporcuların alt yapıdan yoksun "madalya bekliyoruz" baskısı altında bırakıldıkları, bu baskılar altında doping kullanmaya itildikleri yönünde tartışmalar yapılmaktadır. Aynı zamanda spor birinciliklerinde ödüllerin arttırılmasının da doping kullanımını teşvik ettiği üzerinde durulmaktadır."

Gerekçede, sporcuları doping kullanmaya iten nedenlerin araştırılarak alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması talep edildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bdp, Sporda Dopingin Araştırılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement