CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Karaman'da - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Karaman'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Karaman\'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP'nin, yaşanan bu depremi en az hasarla atlatmanın peşinde olduğunu söyledi.

27.12.2013 15:09  Güncelleme: 15:07

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, gündeme dair yaptığı açıklamada, CHP'nin, yaşanan bu depremi en az hasarla atlatmanın peşinde olduğunu söyledi.

İlçe ve belde belediye başkan adaylarını tanıtmak üzere Karaman'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, partisinin il başkanlığını ziyaret ederek burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son 10 gündür yaşananların bir sistem bunalımı, bir siyasal kriz ve deprem olduğunu söyleyen Matkap, "Ülkemiz yaraları sarılamayacak iki büyük deprem yaşıyor. 90 yıllık Cumhuriyet tarihimizde büyük bedeller ödeyerek kurduğumuz demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti sistemimiz büyük bir krizle karşı karşıyadır" dedi.

Demokrasinin sadece seçim sandığından ibaret olmadığını ifade eden Matkap, bir demokrasinin oluşması için o sistemin bir parlamentosu olmalı, bir hükümeti olmalı, yargısı olmalı, basını olmalı ve bunlar tarafsız ve bağımsız olmalı, birbirini desteklemeli ve herkes kendi işini yapmalıdır. Sadece sandıktan çıkmak o ülkede demokrasinin varlığını anlatmaya yeterli değildir. Seçimde sandıktan çıkabilirsiniz, hükümet olursunuz ama sizi basın denetlemeli, yargı denetlemelidir" diye konuştu.

Sistem tıkandığını kaydeden Matkap, "Şu an savcıların birbirleriyle kavga ediyor, yargıyla emniyet birbiriyle çatışıyor, hekimler ve savcılar yüksek kurulu ile adalet bakanlığı çatışıyor, tamamen sistem çöktü. Asıl sorun ve deprem budur. Yoksa araştırmalar soruşturmalar doğru olabilir, yanlış olabilir, biz kimsenin günahına giremeyiz. Ama 'yolsuzluğun üzerine gitmek yasak' derseniz Atatürk'ün, İnönü'nün ve bu konuda bedel ödeyen bütün Cumhuriyet sevdalılarının kemiklerini sızlatırsınız. Bu depremi en az hasarla atlatmanın peşindedir Cumhuriyet Halk Partisi. Aman balıklama atlayalım aman bu nedenle AK Parti'yi yıpratalım, böyle bir derdimiz yoktur. Derdimiz Türkiye Cumhuriyetini Devletini sağlıklı hale getirmektir. Biz bunu yapar ve buna talibiz. Bu nedenle Cumhuriyet tarihimizin bugüne kadar yaşadığımız yerel seçimler önemliydi ama bu seferki seçimler hepsinden daha önemlidir" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin CHP'nin erken genel seçimi düşünüp düşünmediğini sorması üzerine Matkap, "Biz CHP olarak bunun peşinde değiliz. Şu an itibar kaybeden bir hükümet var. Onlar bu yükü ne kadar kaldıra bilir, ne kadar toparlaya bilir, biz bu yaşananların fırsatçılığını yapma arayışında değiliz" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, yaptığı gündeme ilişkin açıklamaların ardından İl Başkanı Ahmet Ertuğrul ve partililerle bir süre sohbet etti. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Karaman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement