CHP'li Dudu'dan 'Suriye' Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Dudu'dan 'Suriye' Açıklaması

CHP\'li Dudu\'dan \'Suriye\' Açıklaması

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, "Suriye'de yaşanan krizle ilgili Türk halkı olarak daha fazla huzursuzluk yaşanmasını istemiyoruz" dedi.

18.03.2013 14:04

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, " Suriye'de yaşanan krizle ilgili Türk halkı olarak daha fazla huzursuzluk yaşanmasını istemiyoruz" dedi.

Gazetecilerle bir araya gelen Dudu, Suriye'de yaşanan olaylardan önce Türkiye'nin resmi ve gayri resmi 8 milyar dolarlık ticari hacminin şu anda sıfıra düştüğünü belirterek, "Suriye, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısıdır. Ama bu kapı kapanmış durumda. Ortadoğu'yla olan transit ticaretimiz ve buna bağlı ihracatımız şu anda yüzde 80 oranında azalmış durumda. Bu da ülke ekonomimize çok önemli bir zarar verdi. Türkiye sıfır sorun politikasıyla yola çıktı ancak bugün geldiğimiz nokta sıfır sorunu bırakın neredeyse bütün komşularımızla düşman olmuş durumdayız" dedi.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamaya da değinen Dudu, şunları kaydetti:

"Araç, Türkiye'den Suriye'ye gidiyordu, Suriye'den Türkiye'ye gidiyordu şeklinde çok tartışma yaşandı. Bunun hiçbir önemi yok. Önemli olan bu bomba burada neden patladı, ne uğruna patladı. Hiçbir siyasi grup bu soruya mantıklı bir açıklama veremez. Dolayısıyla Suriye'de yaşanan krizle ilgili Türk halkı olarak daha fazla huzursuzluk yaşanmasını istemiyoruz." - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Dudu'dan 'Suriye' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement