CHP'li Onur, "Direnen İşçilerin Dayanışma Platformu"Nu Tanıttı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Politika

CHP'li Onur, "Direnen İşçilerin Dayanışma Platformu"Nu Tanıttı

CHP\'li Onur, "Direnen İşçilerin Dayanışma Platformu"Nu Tanıttı
13.05.2014 17:42

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, çeşitli sektörlerden işçilerin oluşturduğu "Direnen İşçilerin Dayanışma Platformu"nu tanıttı.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, çeşitli sektörlerden işçilerin oluşturduğu "Direnen İşçilerin Dayanışma Platformu"nu tanıttı.

Onur, beraberindeki platform temsilcileri ile TBMM Basın Kapısı önünde düzenlediği basın toplantısında, basın, liman, tekstil ve inşaat gibi çeşitli sektörlerde olumsuz çalışma koşulları, işyerlerinin kapatılması ve hak gaspları ile karşılaşan işçilerin haklarını aramak için biraraya geldiklerini anlattı.

İşçilerin farklı farklı sorunları bulunduğunu, ancak temel meselenin emek sömürüsüne karşı durmak ve hakkını almak olduğunu ifade eden Onur, mağduriyetlerini daha yüksek sesle ve birlik içinde dile getirmek üzere toplanan platform üyelerinin yanında olduklarını kaydetti. Onur, basın toplantısına gelmeden önce bir inşaat işçisinin iş kazasında yaralandığı ve durumunun ağır olduğu haberini aldıklarını da aktararak, iş kazalarının önlenmesinin gerekliliğini vurguladı.

Platform üyesi ve kapatılan Karşı Gazetesi çalışanlarından Onurkan Avcı da platform ile sayıları kaç kişi olursa olsun direnen işçilerin yanında olmayı amaçladıklarını söyledi.

Ardından söz alan diğer üyelerde işçi sorunları ve platformun kuruluş amacı hakkında bilgi verdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Onur, 'Direnen İşçilerin Dayanışma Platformu'Nu Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement