Çözüm Süreci - Son Dakika
Politika

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çözüm süreci kapsamında akil adamların bölgeleri gezerek hükümete tavsiyeler ve tenkitlerde bulunacağını söyledi.

05.04.2013 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çözüm süreci kapsamında akil adamların bölgeleri gezerek hükümete tavsiyeler ve tenkitlerde bulunacağını söyledi. Muhalefetin süreci ters anlattığını ifade eden Eroğlu, "Bu tutum doğru değil. Taviz söz konusu değil. Biz istiyoruz ki artık akan kan dursun, Türkiye daha da büyüsün" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, bir dizi açılış, temel atma ve temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde Uşak'a geldi. Vali Mehmet Ufuk Erden'i ziyaret eden Eroğlu, çözüm süreci ve akil adamlar konusunda kameralara açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin son 30 yılda terör belasına 400-450 milyar dolar masraf yaptığını anlatan Veysel Eroğlu, "Çözüm sürecine akil adamların katkı vereceğine inanıyorum. Neticeyi göreceğiz inşallah" dedi.

Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi için terörün sonlandırılması gerektiğini kaydeden Veysel Eroğlu, şöyle konuştu: "Sayın Başbakanımız süreci dirayetle yürütmeye çalışıyor. Akil Adamlar başbakana bağlı çalışma yapacaklar. Bölgeleri gezecek,

tavsiyelerde, tenkitlerde bulunacaklar. Hükümetimiz bu tavsiyeleri ve tenkitleri dinleyerek değerlendirecek ve süreçle ilgili karar verecek. Muhalefet çözüm sürecini ters anlatıyor, bu bir tutum doğru değil. Maksadımız akan kanı durdurmak. Sayın Başbakanımız bu konuda her zaman; tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak diyor. Çözüm süreci ile ilgili taviz filan söz konusu değil. Biz istiyoruz ki, akan kan dursun, Türkiye daha da büyüsün. Bu terör belasına Türkiye son 30 yılda 400-450

milyar dolar masraf yaptık. Terör olmasa ve bu para ekonomik kalkınmaya aktarılsaydı Türkiye bugünkü durumdan çok daha ileride olurdu."

2023 hedefleri olduğunu anlatan Eroğlu, şunları söyledi: "Ülkemizi dünyadaki en büyük ilk 10 ekonomiden birisi yapmak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda terör belasının bitmesi gerekiyor. Çözüm sürecinde başbakan dirayetle kararlılıkla meselenin üzerine gidiyor. Ben başarılı sonuç alacağına inanıyorum. Akil Adamların bu sürece katkı vereceklerine yürekten inanıyorum. Hayırlı olsun. Neticeyi göreceğiz inşallah."

Bakan Veysel Eroğlu, gündeme ilişkin bu açıklamasının yanı sıra Uşak'taki yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Bugünkü ziyareti kapsamında 8 tesisin açılışını 13 tesisin de temelini atacaklarını anlatan Eroğlu, bu tesislerin toplam maliyetinin 61 milyon TL olduğunu bildirdi. Veysel Eroğlu, açıklamalarının ardından Vali Mehmet Ufuk'tan kentteki ekonomik, kültürel ve sosyal gelişmeler hakkında bir brifing aldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun Uşak'taki temaslarının gün boyu devam edeceği belirtildi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement