DSP'de Liderliğe 2 Aday - Son Dakika
Politika

DSP'de Liderliğe 2 Aday

DSP\'de Liderliğe 2 Aday

DSP'nin 17 Mayıs Pazar Günü Yapılacak Olağanüstü Kurultayında, Parti Meclisi Üyesi Masum Türker ile Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Genel Başkan Adaylıklarını Açıkladı.

25.04.2009 13:07

DSP'nin 17 Mayıs Pazar günü yapılacak olağanüstü kurultayında, Parti Meclisi Üyesi Masum Türker ile Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, genel başkan adaylıklarını açıkladı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in istifasının ardından, olağanüstü kurultay, 17 Mayıs Pazar günü Büyük Anadolu Otel'de toplanacak.

Türker, kongre sürecinin başladığı güne kadar Zeki Sezer'in tekrar aday olması için ısrar ettiğini, Sezer'in bunu kabul etmediğini, örgütün talebi üzerine de kendisinin genel başkanlığa aday olmaya karar verdiğini söyledi.

Gelecek haftanın sonuna doğru örgütlerle bir basın toplantısı düzenleyeceğini bildiren Türker, ''Bir parti genel başkanlığına adayız. Birlikte çalışacağımız arkadaşlarla fikir ve davranış birlikteliğimizi ortaya koyacağız ve bunu birlikte deklare edeceğiz'' dedi.

-''PARTİ İÇİ DEMOKRASİNİN HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN ADAY OLDUM''-

DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli de dün Genel Başkan Vekili Saffet Başaran'a bir mektup göndererek, olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu bildirdi.

İçli mektubunda, sorunları çözmek yerine ağırlaştıran ve onun bir parçası olan siyasal yapılardan halkın bıktığını belirterek, bu yapılara artık güven duyulmadığını belirtti.

İçli'nin, adaylığı konusunda Rahşan Ecevit ile de görüştüğü ve Ecevit'in konuya olumsuz yaklaşmadığı öğrenildi.

-''YAKINDA İSTİFA EDECEĞİM''-

Bu arada, DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız, yazılı açıklama yaparak, Sezer'in genel başkanlıktan istifa etmesinin Türk siyaset tarihinde ''örneği nadir görülen çok saygın bir tutum'' olduğunu kaydetti.

Sezer'in genel başkanlığa tekrar aday olmayacağını açıklayarak ilkeli ve örnek tutum sürdürdüğünü ifade eden Yağız, parti örgütünden aldığı izlenimin, Sezer'in istifa kararına saygı duymalarının yanı sıra onu yeniden genel başkan olarak görmek istedikleri yönünde olduğunu belirtti:

Alınan bilgiye göre, Rahşan Ecevit de genel başkanlık için aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor.

Ecevit'in ''Meydanı boş bırakmayacağız, hakkımızı arayacağız. Bülent Ecevit'in partisini rastgele birine teslim edemeyiz. Öyle bir aday açıklayacağım ki şu ana kadar adaylığını açıklayanlar da geri çekilecekler'' dediği ifade edildi.

Rahşan Ecevit'in, belirleyeceği adayı önümüzdeki günlerde açıklayacağı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika DSP'de Liderliğe 2 Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement