"Gökçek Adaylığını Bana Borçlu" - Son Dakika
Politika

"Gökçek Adaylığını Bana Borçlu"

"Gökçek Adaylığını Bana Borçlu"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, "Ben AKP'den Ayrıldığım Gün Melih Gökçek'e, 'Ben Seni Kurtardım. İkimizi Birden Harcayamazlar' Dedim. Gökçek'in Adaylığını Ben Sağlamış Oldum" Dedi.

03.01.2009 12:00

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, “Ben AKP’den ayrıldığım gün Melih Gökçek’e, ‘Ben seni kurtardım. İkimizi birden harcayamazlar’ dedim. Gökçek’in adaylığını ben sağlamış oldum” dedi.

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AKP’den ayrılıp MHP’den başkan adayı olunca İçişleri Bakanlığı tarafından mülkiye müfettişlerinin gönderilmesini, aday yapılmayacak diğer başkanlara başka partilerden aday olmamaları için “aba altından sopa gösterilmesi” olarak niteledi.

 

Adaylık sendromunu, 5 yıl önce de yaşadıklarını belirten Aytaç Durak, bugün bir çok belediye başkanına aday yapılmamaları halinde başka siyasi partiden aday olmamalarının önerildiğini öne sürdü. Durak, “Geçmişte de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ali Müfit Gürtuna’ya da başka siyasi partiden aday olmaması yolunda nasihatta bulunulduğunu” kaydetti.

 

“Gelinim sen anla”

 

Saygı Öztürk YAZIYORHakkındaki iddiaları araştırmak üzere mülkiye müfettişlerinin görevlendirilmesi konusunda yorum yapmak istemediğini belirten Aytaç Durak, Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Abdülkadir Aksu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde yazı gönderip alt belediyemiz Seyhan Belediyesi’ne soruşturma açılmasını istemiştim. Aksu, o zaman bana ‘Sana da göndermeyeceğim, ona da göndermeyeceğim’ dedi. Ben de ısrarla ‘Hem ona, hem bana gönder’ dedim ama bu gerçekleşmedi. MHP’den aday olunca  müfettiş gönderilmesi, aslında benim üzerimden başkalarına aba altından sopa gösterilmesidir.  Diğer başkanlar, AKP’den aday olmayınca başka partilerden aday olurlarsa kendilerine soruşturma açılacağı mesajı veriliyor. Yani benim yaptığımı yapmamaları isteniyor. Bana müfettiş gönderilmesi de diğer başkanlara ‘kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla’ mesajıdır.”

 

'Gökçek’in adaylığını kurtardım'

 

AKP’den ayrıldığı gün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le telefonla konuştuğunu kaydeden Aytaç Durak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 

“Melih Gökçek’e, ‘Senin adaylığını ben kurtardım. Merak etme, seni aday yapacaklar’ dedim. Çünkü hem Ankara, hem Adana Büyükşehir belediye başkanlarını birden harcayamazlardı. Adana ve Ankara olmazsa işlerin karışacağını biliyorlar. Erken seçim sloganları başlardı.”

 

Adana’da hem AKP’nin, hem de CHP’nin adaylık için sıkıntıda olduğunu öne süren Durak, “İki siyasi parti de, sağdan sayıyorlar hesap tutmuyor, soldan sayıyorlar hesap tutmuyor. Neredeyse bu hesabı 30 Mart’a kadar yapacaklar” dedi.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Gökçek Adaylığını Bana Borçlu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement