'Güneydoğu Halkı, Kimliğinin Tanınmasını İstiyor' - Son Dakika
Politika

'Güneydoğu Halkı, Kimliğinin Tanınmasını İstiyor'

\'Güneydoğu Halkı, Kimliğinin Tanınmasını İstiyor\'

Akil İnsanlar Heyeti,çözüm süreciyle ilgili Şanlıurfa'da dünkü temaslarının ardından kentten ayrıldı.

19.05.2013 13:05  Güncelleme: 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Grubu, çözüm süreciyle ilgili Şanlıurfa'da dünkü temaslarının ardından kentten ayrıldı. Şanlıurfa'daki temaslarıyla ilgili açıklama yapan heyet başkanı Yılmaz Ensaroğlu, Güneydoğu toplumsal olarak bir sorun yaşamayan, topluma yönelik ön yargıları olmayan, ama kendi kimliğinin belki tanınmasını kabul edilmesi ve anayasal güvence altına alınmasını ve tek tip bir kimlik dayatılmamasını isteyen bir pozisyonda" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti, çözüm süreciyle ilgili dünkü temaslarının ardından sabah saatlerinde kentten ayrıldı. Şanlıurfa'daki temaslarının değerlendiren Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Grubu Başkan Yardımcısı Kezban Hatemi, kentte barışın desteklendiğini gördüklerini belirtti.

ENSAROĞLU: TOPLUMA YÖNELİK ÖN YARGILARI YOK

Kezban Hatemi'nin ardından açıklama yapan Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Grubu Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, Güneydoğu'da toplumsal bir sorunun olmadığını ve topluma yönelik herhangi bir ön yargının olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu;

"Diyarbakır ile başladığımız Güneydoğu bölge turunu, dün gece itibariyle Şanlıurfa'da tamamlamış olduk. Ziyaret ettiğimiz 9 il ve bir kaç ilçede aşağı yukarı çözüm sürecine destek anlamında pek bir farklılık yok. Bir takım endişeler taşıyan insanlar da, tam destek veren insanlar da var. Gaziantep ve Kilis'te birazcık daha sorunun, mesela 'Kürt sorunu diye bir sorunun olmadığını' söyleyen ses epeyce dinledik. Sorunun ekonomik yatırımların genişletilmesi, istihdam alanlarının büyütülmesi ve işsizlik sorununun çözülmesiyle ciddi ölçüde çözülebileceğini düşünen iş adamları var. Aynı zamanda bir kimlik sorununun da yaşandığının ekonomik çevrelerce bu kadar görülmesi benim için ilginç bir gözlemdi. Güneydoğu toplumsal olarak bir sorun yaşamayan, topluma yönelik ön yargıları olmayan, ama kendi kimliğinin belki tanınmasını kabul edilmesi ve anayasal güvence altına alınmasını ve tek tip bir kimlik dayatılmamasını isteyen bir pozisyonda."

Açıklamaların ardından heyet üyeleri kentten ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Güneydoğu Halkı, Kimliğinin Tanınmasını İstiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement