Gürsel Tekin: "Mülkiyet Sorununu 2 Yıl İçerisinde Çözmezsem O Koltukta Bir Dakika Oturmayacağım" - Son Dakika
Politika

Gürsel Tekin: "Mülkiyet Sorununu 2 Yıl İçerisinde Çözmezsem O Koltukta Bir Dakika Oturmayacağım"

Gürsel Tekin: "Mülkiyet Sorununu 2 Yıl İçerisinde Çözmezsem O Koltukta Bir Dakika Oturmayacağım"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, cumartesi günü Kadıköy'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayacağını belirterek, "Tam 40 yıldır, 70'lerden beri 100 vatandaşımızın 28 tanesinin"...

05.11.2013 22:39

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, cumartesi günü Kadıköy'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayacağını belirterek, "Tam 40 yıldır, 70'lerden beri 100 vatandaşımızın 28 tanesinin mülkiyet sorunu şuanda ortada. Bunların tamamını inşallah görev alırsam, belediye başkanı olursam sadece 2 yıl içerisinde çözmezsem bir dakika o koltukta oturmayacağım" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Gaziosmanpaşa Teşkilatı tarafından düzenlenen rozet takma törenine katıldı. Tören öncesi açıklamalarda bulunan Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığı süreci, belediyecilik anlayışı, seçim projeleri ve Marmaray'da yaşanan aksaklıklarla ilgili konuştu. 9 Kasım'da Kadıköy Meydanı'nda aday adaylığını açıklayacağını ifade eden Tekin, belediye başkanı olması durumunda 50 yıldır çözülmemiş mülkiyet sorununu çözeceğini ifade etti. Tekin, "İstanbul'un birikmiş temel sorunlarından bir tanesi mülkiyet sorunu. Gerçekten İstanbul'da yüz yurttaşımızın 30'u mülkiyet sorunuyla karşı karşıya. Bir kısmı kentsel dönüşüm, bir kısmı deprem dönüşümü ve 2B olmak üzere binlerce yurttaşımızın mülkiyet sorunu var. Yani eviniz var tapunuz yok, tapunuz var imarınız yok. 2 veya 2 buçuk yıl içerisinde inşallah iktidar olur ve belediye başkanı olursam 50 yıldır çözülememiş mülkiyet sorununu çözeceğiz" dedi.

Bürokrasiye boğan değil, hayatı kolaylaştıran bir anlayışla İstanbul halkına hizmet etmeye talip olduklarını söyleyen Tekin, "İstanbul'un en temel sorunlarından bir tanesi de ulaşım sorunu. Ulaşım sorunuyla ilgili çözüm projelerimizi ortaya koyacağız. Yine maalesef üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen Marmara depreminden sonra deprem dönüşümü bir türlü sağlanamamıştır. Bütün bunları İstanbul halkına anlaşılabilir bir şekilde anlatmak istiyoruz. Ama her şeyden daha önemlisi, kirlenmiş siyaseti ve kirlenmiş belediyecilik anlayışını bertaraf edip, şeffaf, hesap verebilir, anlaşılır bir belediyecilik anlayışını oturtmak istiyoruz. Bürokrasiye boğan değil, hayatı kolaylaştıran bir anlayışla İstanbul halkına hizmet etmeye talibiz" diye konuştu.

Aday adaylığı ile ilgili olarak İstanbul halkına seslenen Tekin, bütün mazlum ve mağdurları Kadıköy Meydanı'na beklediğini belirterek, "Özellikle İstanbul'un çeperlerinde oturan çok sayıda yurttaşımızın, çok ciddi sorunları var. Hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, uzun yıllardır yaşamında beklentisine cevap verilmemiş iktidarlara oy vermemelerini ve kendileri gibi, kendilerinin sorunu çözebilecek anlayışa oy vermelerini istiyorum. 'Evet, bu İstanbul'da ben de varım, önümüzdeki süreçte haklarıma sahip çıkmak istiyorum' diyen bütün mazlum ve mağdurları Kadıköy Meydanı'na bekliyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra rozet takma törenine geçen Tekin, burada partililere hitap etti. Tekin, mülkiyet sorununu 2 yıl içerisinde çözmezse bir dakika o koltukta oturmayacağını söyleyerek, "Tam 40 yıldır, 70'lerden beri 100 vatandaşımızın 28 tanesinin mülkiyet sorunu şuanda ortada. Bunların tamamını inşallah görev alırsam, belediye başkanı adayı olursam, belediye başkanı olursam sadece 2 yıl içerisinde çözmezsem bir dakika o koltukta oturmayacağım" dedi.

Marmaray'da oluşan arızalarla ilgili olarak da konuşan Tekin, Marmaray'ın büyük bir proje olduğunu ve arızaların gayet normal olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Gayet normaldir, büyük bir projedir. Büyük bir projenin içerisinde bu aksaklıkların olması son derece doğaldır. Marmaray projesi hepimizin hayalinde olan bir projedir. Bunu başlatan bu projenin talimatını veren, kredisini sağlayan ve bugün bu projeyi bitiren herkese teşekkür etmek istiyorum. Keşke daha erken olsaydı. Maalesef gecikmiş bir projedir. Ama aynı zamanda Marmaray projesinin hatlarının da ivedilikle yapılması gerektiğine inanıyorum. Başarılı projedir, inşallah bu arızalar kısa sürede giderilecektir."

Tekin, daha sonra partiye yeni katılan üyelerin rozetini takarak salondan ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gürsel Tekin: 'Mülkiyet Sorununu 2 Yıl İçerisinde Çözmezsem O Koltukta Bir Dakika Oturmayacağım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement