Hdp 1. Olağanüstü Kongresi - Son Dakika
Politika

Hdp 1. Olağanüstü Kongresi

Hdp 1. Olağanüstü Kongresi

Halkların Demokratik Partisi 1.Olağanüstü Kongresi'nde Abdullah Öcalan'dan gelen mesaj da okundu.

27.10.2013 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi 1. Olağanüstü Kongresi'nde Abdullah Öcalan'dan gelen mesaj da okundu. Öcalan mesajında, "71 devrimciliği devlete isyan devrimciliğiydi. 40 yıllık isyandan sonra devletle müzakere önemlidir. Zira devrimci mücadeleler ancak nitelikli bir müzakere süreci ile kalıcı bir şekle dönüşebilir" dedi.

"Bu daha başlangıç" sloganıyla yola çıkan HDP'nin 1. Olağanüstü Kongresi Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda devam ediyor. Kongrede Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mesaj da okundu. Bu sırada Öcalan'ın fotoğrafları da kongre salonunda bulunan ekranlardan yansıtıldı. Mesajı okuyan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, şunları kaydetti:

"Değerli kongre bileşenleri öncelikle hepinizi selamlıyor sarf ettiğiniz emeğin demokratik Türkiye'nin inşasında yüksek bir değer oluşturduğunu bilmenizi istiyorum. Kürt özgürlük hareketinin mücadelesiyle ilgili bütün değerlendirmelerim onun başlangıç ve devamındaki temel ilhamını Mahir'lerden almış olmasına ve onların isyanını devam ettirdiğine vurgu yapıyorum. Kürt özgürlük hareketi Türk ve Kürt halkı ile birlikte diğer bütün halkların birlikte mücadele özlemini Diyarbakır Sıkıyönetim Mahkemesi'nde bile inatla dile getirmiştir. Halkların birlikte ve bir arada ortak mücadelesini geliştirerek özgürlüğe varacağını savunan Türkiyeli yoldaşlarımız Kemal Pir, Hayri Durmuş ve Mazlum Doğan'ın anılarının bu kongrede yaşam bulacağına inanıyorum. HDP ortak demokrasi mücadelemizde önemli bir tarihsel sapağı işaret etmektedir. Yürüttüğümüz mücadelede yılların birikim ve deneyiminin kaçınılmaz olarak radikal demokrasiye evirileceği elitist ve konformist siyaset anlayışının terk edilerek, tabanı ve halkı esas alarak ortak örgütlenmeyi ikame edecek birikim ve enerjiyi kendinde görmelidir. 71 devrimciliği devlete isyan devrimciliğiydi. 40 yıllık isyandan sonra devletle müzakere önemlidir. Zira devrimci mücadeleler ancak nitelikli bir müzakere süreci ile kalıcı bir şekle dönüşebilir. Söz yetki ve karar mekanizmalarının sokak, mahalle ve kent meclislerine evirileceği yeni bir deneyimi yaygınlaştırmak Türkiye gerçekliğinde büyük rol üstleneceği aşikardır. Bu itibarla hep omuzlarımda hissettiğim bu tarihsel emaneti yeni bir anlayış ile sizlerin üstlenmesi ve yükseklere taşıması dileğiyle kongrenizi kutluyor üstün başarı dileklerimle devrimci selamlarımı gönderiyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp 1. Olağanüstü Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement