Hdp Batman İl Kongresi'ne Doğru - Son Dakika
Politika

Hdp Batman İl Kongresi'ne Doğru

Hdp Batman İl Kongresi\'ne Doğru

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, partisinin 1 Mart’ta yapılacak kongresi öncesi basın açıklaması düzenledi.

09.02.2015 12:46

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, partisinin 1 Mart'ta yapılacak kongresi öncesi basın açıklaması düzenledi.

Bir otelde düzenlenen basın açıklamasına HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Parti Meclis üyesi Abdurrahman Doğan ile HDP yöneticileri ve basın mensupları katıldı. Burada konuşan Ata, Ortadoğu'nun pusulasının Kürtleri gösterdiğini söyledi. Partilerinin 1 Mart'taki Batman İl Kongresi için çağrıda bulunan Ayla Akat Ata, "Yeni yaşamı inşa etmek zordur. Biz zor olan için yola çıktık. Bugün bunu başarma iddiasındayız. Zordur herkesi aynı çatı altında buluşturabilmek, biz bu ülkede yok sayılan ötekileştirilen, bugüne kadar hakları teslim edilmeyen, bu güne kadar sömürü merkezi haline getirilmiş her kesime çağrıda bulunuyoruz. Çünkü amacımız var olan herkesin eşitlik, özgürlük, mücadelesinin bu çatı altını temsilini bulundurmaktır. Bunu başaracağımıza inanıyoruz" dedi.

Seçim barajı konusunun gündemlerinde olmadığını kaydeden ve yüzde 10 barajına değinen Ata, "Baraj bizim gündemimiz değil. Baraj, barajı koyanların gündemi olsun. 12 Eylül'ün gerçeğine karşı barajı aştık diyenlerin gündemi olsun. Bizim problemimiz değil. Biliyoruz ki bu ülkede bizim gibi düşünen, değişim dönüşümü arzu eden, herkes eşit ve özgür olmalıdır diyen yüzde 10 değil yüzde 30'ların üstünde bir potansiyel var. Amacımız bu potansiyelle bu çatı altında buluşabilmektir. Bugün yeni bir kilometre taşındayız, bugün yeni bir dönemeçteyiz. Herkesin büyük sorumlulukları var. Bu sorun Kürt sorunu halkların eşit özgür birlikte yaşam sorunu HDP'nin sorunu olmaktan çıkmıştır" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp Batman İl Kongresi'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement