HDP'li Gülüm: "Çocukların evlendirilmesi bir insan hakkı ihlali" - Son Dakika
Politika

HDP'li Gülüm: "Çocukların evlendirilmesi bir insan hakkı ihlali"

HDP\'li Gülüm: "Çocukların evlendirilmesi bir insan hakkı ihlali"

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, 18 yaşın altındaki her bireyin çocuk olduğunu, çocukların evlendirilmesinin ise bir insan hakkı ihlali olduğunu söyledi.

09.12.2022 14:07  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, 18 yaşın altındaki her bireyin çocuk olduğunu, çocukların evlendirilmesinin ise bir insan hakkı ihlali olduğunu söyledi.

Gülüm, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "6 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismarı" iddialarına ilişkin yaptığı konuşmada, olayın sadece münferit bir olay olmadığını savundu. Kendilerine olayın münferit olduğu, siyaset üstü olduğu yönünde sözlerin söylendiğini aktaran Gülüm, "Hiç öyle değil tam da kadınların yaşadıkları, kız çocuklarının yaşadıkları meselelerin kendisi, iktidarın kadınlara ve kız çocuklarına yaklaşımının bir sonucu olarak gerçekleşiyor." diye konuştu.

İktidarın çocuklara dönük gerçekleşen her türlü istismara karşı net bir tavır alması gerektiğini savunan Gülüm, şöyle konuştu:

"18 yaşın altındaki her birey çocuktur, çocukların evlendirilmesi bir insan hakkı ihlalidir. Cinsiyet temelli şiddetin bir türü. Cinsel sömürü, cinsel istismar, duygusal istismardır. Köleliğin günümüzdeki başka bir biçimiyle devam etmesi. İktidarın failleri koruyup kollamaktan vazgeçmesi, bir an önce yasada var olan ama olmayan kısımları da yapılması gereken yeni düzenlemelerle, bu suçların bir kez daha yaşanmaması için gerekli adımları atması gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HDP'li Gülüm: 'Çocukların evlendirilmesi bir insan hakkı ihlali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement