Hilmi Özkök Bu Kez Konuşmadı - Son Dakika
Politika

Hilmi Özkök Bu Kez Konuşmadı

Hilmi Özkök Bu Kez Konuşmadı

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök Bu Kez Konuşmadı.

10.04.2010 14:46

Turan GüLTEKİN/Turaç TOP/İZMİR, (DHA)

ANADOLU Ajansı (A.A)'nın, 90'ncı kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Balçova Termal Otel'de bir resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, İzmir Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Mengi, Dokuz Eylül üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali çalkaya, basın yayın kuruluşlarının telmsilcileri katıldı. Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, Atatürk'ün direktifleriyle 6 Nisan 1920 yılında kurulan A.A'nın Türkiye'nin hafızası olduğunu söyledi. A.A.'nın haberlerini anında tüm dünyaya ulaştırdığını belirten Arınç, "İnsanın olduğu her yerde, haberin olduğu her yerde AA var ve bundan sonra da olacak. Tek bir prensibi var. Yorum yapmadan salt habercilik yapıyor. Doğru ve objektif haberleri elindeki bütün imkanlarla, en süratli biçimde bütün dünyaya yayıyor" diye konuştu.

İZMİR BARO BAŞKANI İLE SOHBET

Resepsiyon sırasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen arasında Anayasa paketi üzerine kısa bir sohbet yaşandı. İzmir Barosu Başkanı Sökmen'in, 'Anayasa paketi geçecek mi?' şeklindeki sorusuna Arınç, "Ya geçecek ya geçecek. Bugün komisyondaki anlaşmamız şu, 18'e kadar çalışacağız. Geri kalan Pazartesi. O gün de ben nöbetçiyim. Bitireceğiz inşallah" yanıtını verdi. Sökmen'in "Keşke uzlaşma yoluna gidilseydi" sözü üzerine, "Kapılar bizde açık" dedi.

ESKİ GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL ÖZKÖK KONUŞMADI

Resepsiyonun başladığı ilk saatlerde salona gelen Eski Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök, bir süre A.A. Genel Müdürü Hilmi Bengi ile sohbet etti ardından da AA ile kısa ropörtaj yaptı. Anadolu Ajansı'nın tarihinin Türkiye ile bir olduğunu söyleyen Org. Özkök, "Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasından sonra Cumhuriyet kurulduğu zaman bu gibi müesseselerin üzerine istinat etmiştir. Enformasyonun önemi bugün çok daha iyi anlaşılmakta. Bilgi işlem sistemleri geliştikçe bilgilerin toplanması ve dağıtılması büyük bir hız kazanmıştır. Bunlar bilgiye dönüştürülerek bütün kamuoyuna sunulmuştur. Bu bakımdan Anadolu Ajansı'nı, yaptığı bütün hizmetler için kutluyorum" diye konuştu.

Eski Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök salonda bulunan gazetecilerin gündemde olan konular üzerine soru sorma isteğini ise "Anadolu Ajansı için buradayım. Bu akşam Anadolu Ajansı'ndan başka bir şey söylemeyeceğim. Bu tür sosyal etkinliklerde soruları yanıtlamadığını biliyorsunuz" diyerek reddetti. Org. Hilmi Özkök, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gelmeden önce salondan ayrıldı.

Anadolu Ajansı'nın 90'ncı yıl resepsiyonu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel tarafından 90'ncı yaş pastasının kesilmesi ile sona erdi. Başbakan Yardımcısı Arınç pastayı Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı ile Atilla Sertel'e yedirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Hilmi Özkök Bu Kez Konuşmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement