Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Üyesi ve TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Karadeniz halkının çözüm sürecine destek verdiğini ancak hassas noktalar olduğunu belirterek, "Bu hassasiyetler mutlaka dikkate alınmalı. Üniter yapıdan kimsenin tavizi yok, bu ülkenin parçalanmasını kimse istemiyor" dedi.
Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör sorununun ortadan kalkmasıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ekonomik açıdan önemli gelişmeler yaşanacağını anlattı.
Bölgede terörün bitmesiyle tarım ve hayvancılığın gelişeceğine işaret eden Bayraktar, "Bölgeye yatırım yapmak isteyen iş adamları da var. Bu süreç başarıya ulaşırsa bölge illerine büyük yatırımlar gelecektir. O bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesiyle ihracata da başlarız. GAP da tamamlanırsa bu bölge, komşu ülkelerinin ve ülkemizin gıda ambarı olacaktır" diye konuştu.
Bayraktar, çözüm süreci kapsamında Karadeniz Bölgesi'nde vatandaşlarla görüştüklerini ve olumlu bir karşılık aldıklarını aktardı.
"Süreçte vatandaşlarımızın görüşleri ve hassasiyetleri çok önemli" diyen Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bundan sonrası artık siyasetçilerin işi. Karadeniz'de bu sürece destek vermeyen yok ama hükümetin dikkat etmesi gereken önemli hususlar var. Bu hassasiyetler mutlaka dikkate alınmalı. Üniter yapıdan kimsenin tavizi yok, bu ülkenin parçalanmasını kimse istemiyor. Tek bayrak isteği ön planda. Bunların dikkate alınması gerekiyor. Anayasada Türk milleti kavramının yer almasını vatandaşlarımız istiyor. Hatta sürekli sorular soruldu bu konuda. Gittiğimiz yerlerde bunları gördük. Toplumun hassasiyetlerini Başbakanımız öğrenmek istemişti, bunu raporlaştırdık. Herkesle görüştük ve bu ortak hassas noktaları tespit ettik. Bundan sonra siyasetçiler süreci yürütecek. Hükümetle halk arasında diyaloğu kurduk. Bu diyalog süreci artık tamamlandı." - Sakarya
Son Dakika › Politika › 'Karadeniz'de Çözüm Sürecine Destek Vermeyen Yok' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?