KCK İddianamesi Tamamlandı - Son Dakika
Politika

KCK İddianamesi Tamamlandı

KCK İddianamesi Tamamlandı

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen, KCK'ya ilişkin soruşturmayı tamamladı.

19.03.2012 16:58  Güncelleme: 18:09

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik ilk soruşturma tamamlandı. Savcı Adnan Çimen tarafından hazırlanan iddianamede Prof. Büşra Ersanlı ve yayıncı Ragıp Zarakolu'nun aralarında bulunduğu, 147'si tutuklu, 193 şüpheli yer alıyor.

150 EK DELİL KLASÖRÜ

2 bin 400 sayfalık iddianame, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamenin yaklaşık 150 ek delil klasörü bulunuyor.

ERSANLI'YA YÖNELTİLEN SUÇLAMA: TERÖR ÖRGÜTÜ YÖNETİCİSİ

İddianemede 'terör örgütüne yardım ve yataklık'la suçlanan yayımcı Ragıp Zarakolu'nun; 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor. 'Terör örgütü yöneticisi olmak' ile suçlanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın ise 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapsi isteniyor.

'SİYASET AKADEMİLERİNİN SORUMLUSU'

Büşra Ersanlı'nın örgüt yöneticiliği ile suçlanmasının nedeni, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) siyaset akademisi oldu. İddianamede BDP'nin siyaset akademisinin, terör örgütü PKK-KCK'nın güdümünde olduğu ve Ersanlı'nın, bu siyaset akademilerinin sorumlusu olduğu belirtiliyor.

BİR NUMARALI SANIK; YÜRÜTME KURULU'NDAN

İddianamede KCK içindeki hiyerarşide Murat Karayılan'dan sonra gelen 3 kişilik 'KCK yürütme kurulu'ndan bahsediliyor.

İddianamede bu üç isimden biri olan Kudbettin Yazbaşı, bir numaralı sanık olarak yer alıyor. 'KCK yürütme kurulu' üyesi Ali Durç ise firarî şüpheli olarak iddianamede yer alıyor. Yürütme kurulunun diğer üyesi ise Nihat Oğraş. İddianamede terör örgütü KCK'nın, İstanbul'daki yönetim kadrosunun yer aldığı, seçim sürecindeki molotoflu eylemlerin anlatıldığı kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika KCK İddianamesi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement