Mersin AK Parti'de Kavurmalı Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

Mersin AK Parti'de Kavurmalı Bayramlaşma

Mersin AK Parti\'de Kavurmalı Bayramlaşma

AK Parti İl Başkanlığı'nın bayramlaşma programında kavurma ziyafeti verildi.

16.10.2013 17:50  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de AK Parti İl Başkanlığı'nın bayramlaşma programında kavurma ziyafeti verildi. Kavurma, pirinç pilavı ve ayrandan yemek isteyen partililer, uzun kuyruk oldu. Bayramlaşmaya katılan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Türkiye ekonomisinin son 10 yılda büyük gelişmeler katettiğini söyledi.

Bayramlaşma programı, AK Parti Mersin İl Başkanlığı önünde düzenlendi. Bayramlaşma törenine, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt ve Çiğdem Münevver Ökten ile parti yöneticileri, ilçe ve belediye başkanları, belediye başkan aday adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende ilk olarak söz alan İl Başkanı Mekin Merter Sal, yerel seçim atmosferinin yaşandığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Biz Ak Parti olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ve diğer ilçe belediyelerine talibiz. Buna belediyecilikten gelen, belediyeciliği bilen bir parti olarak talip olduğumuzu belirtmek istiyorum. Biz Mersin'in kaybettiği son 20 yılını çok kısa sürede tekrar kazandırmak için bu göreve talibiz. Çünkü şehrimiz çok zaman kaybetti. Şehrin sorunlarıyla ilgilenmeyen bir belediye yönetimi var, bir belediye başkanı var. Biz bu kaybedilen zamanı telafi edeceğiz. Şunu da özellikle söylemek istiyorum, önümüzdeki 5 yıl içinde bu kaybedilen zamanı telafi etmek için mutlaka merkezi hükümetin güçlü desteğine ihtiyacımız var. İnsanların partisi olur, elbette partisine de oy verir. Ama yerel seçimlerde şu çok önemlidir, şehrin emin insanını seçeceksiniz, şehrin hizmetkarını seçeceksiniz. O nedenle bu işi bilen bir partiyi getireceksiniz yönetime. O nedenle AK Parti olarak halkımızın desteğini istiyoruz."

Daha sonra söz alan AK Parti Mersin milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten, Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun da vatandaşların bayramını kutlayarak, yaklaşan yerel seçimler nedeni ile birlik mesajı verip, Mersin ile birlikte 13 ilçe belediyesini AK Parti belediyeciliği ile tanışmak için çalıştıklarını söyledi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ise Türkiye ekonomisinin son 10 yılda büyük gelişmeler yaşadığını belirterek, "Eğitimden sağlığa, tarımdan ihracata her alanda ülkemiz son 10 yılda en az 3.5- 4 kat kalkındı ve gelişti. 2002 yılında 3 bin 500 dolar kişi başına milli gelir, 10 bin 500 doların üzerine çıkmıştır. 230 milyar dolar olan milli hasılamız, 2012 yılı sonu itibariyle 786 milyar dolara çıktı. İhracatımız 36 milyar dolardan 152.5 milyar dolara çıktı ve böylece 2012 yılı verileri itibariyle dünyanın en büyük 17'nci ekonomisi haline geldik. Bunlar tabiki yeterli değil, bunlarla yetinmiyoruz. Daha büyük başarılara ulaşmak için halkımızın desteği ile yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından partililer ile milletvekilleri bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından partililere kavurma, pilav ve ayran ikramı yapıldı. Kavurma, pilav ve ayrandan almak isteyenler ise uzun kuyruklar oluşturdu. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Mersin AK Parti'de Kavurmalı Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement