Mersin - Okulda Klasik Müzik Resitali - Son Dakika
Politika

Mersin - Okulda Klasik Müzik Resitali

Mersin - Okulda Klasik Müzik Resitali

Okulda klasik müzik resitali Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), geleceğin sanatçı ile genç dinleyicilere ulaşmak için düzenlediği eğitim etkinliği kapsamında lise öğrencileri ile bir araya gelerek konser verdi.

18.02.2016 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okulda klasik müzik resitali

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), geleceğin sanatçı ile genç dinleyicilere ulaşmak için düzenlediği eğitim etkinliği kapsamında lise öğrencileri ile bir araya gelerek konser verdi.

Merkez Toroslar İlçesi Kurdali Mahallesi'ndeki Eyüp Aygar Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen ve Okul Müdürü Cahit Özdemir, öğretmen ve öğrencilerin hazır bulunduğu etkinlikte Piyanist Ahad Asker yönetiminde soprano Pınar Olgun Güven, Burcu Özdoğan, tenor Orhan Güllüler ve bas sanatçısı Serkan Sevinç sahne aldı. Etkinlik öncesi konuşan Müdür Özdemir, birçok kimsenin evinde, sokakta alışık olmadığı bir tarzın okulda icra edilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, sanatçılara ve MDOB yönetimine teşekkür etti. Ardından söz alan piyanist Ahad Asker, sanatçılar olarak alkışların kendilerini motive ettiğini ifade ederek, MDOB olarak davet edilen her yere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. 24 yıldır kentte sanatsal olarak hizmet ettiklerini vurgulayan Asker, "Her zaman güzel alkışlarınız bizleri çok güzel yerlere götürdü. Çünkü biliyorsunuz sanatçının en büyük ödülü alkıştır. MDOB 1992 yılında kuruldu. Önümüzdeki yıl 25'nci yılımızı kutlayacağız. MDOB, Türkiye'deki 6 Devlet Opera ve Balesi'nden biridir. Buraya gelişimizin amacı siz gençleri klasik müziğe alıştırıp, tanıştırmaktır. Sanat, özellikle müzik insan hayatında önemli bir yer tutuyor. Bu etkinliği dinledikten sonra bizi unutmayacaksınız. İçinizden biri sanatçı olursa bu toplum için büyük bir kazanç olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleşen etkinlikte piyanist Ahad Asker eşliğinde soprano Pınar Olgun Güven, Burcu Özdoğan, tenor Orhan Güllüler ve bas sanatçısı Serkan Sevinç sahne alarak, ünlü bestecilerin eserlerinden bazı bölümler seslendirdi. Asker, konserde verilen arada ise insanın ve müziğin insan yaşamında büyük bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, derslerden sıkılan her öğrenciye mutlaka klasik müzik dinlemeleri tavsiyesinde de bulundu.

Etkinliğin sonunda okul müdürü Özdemir, sanatçılara teşekkür ederek çiçek verirken günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla etkinlik sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Mersin - Okulda Klasik Müzik Resitali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz'ın anısına düzenlenen iftar programında konuştu
    23:36 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz'ın anısına düzenlenen iftar programında konuştu

    Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına düzenlenen iftar programında hakim ve savcılarla bir araya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit savcının emanetine sahip çıkma noktasında mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Tunç, adaletin tecellisi için yapılan fiziksel ve yargı reformlarına değinerek, hukuk fakültelerinde yapılan değişikliklerin savunmayı güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Huzuru İftar Buluşması'nda konuştu
    23:03 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Huzuru İftar Buluşması'nda konuştu

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Büyükçekmece'de düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada terörle mücadele ve uyuşturucuyla mücadele konularına değindi. Yerlikaya, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, huzurun yerelden başladığını belirtti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.


Advertisement