MHP'de Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

MHP'de Bayramlaşma

MHP\'de Bayramlaşma

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı’nın bayramlaşma töreninde konuşan MHP İzmir Milletvekili Murat Koç, “Biz 78 milyonun beklentisini dile getiriyoruz.

18.07.2015 17:04

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı'nın bayramlaşma töreninde konuşan MHP İzmir Milletvekili Murat Koç, "Biz 78 milyonun beklentisini dile getiriyoruz. Bize 'kırmızı çizgiler' dedikleri 78 milyonun beklediği doğrulardır" dedi.

MHP İzmir İl Teşkilatı, partinin il başkanlığı binasında bayramlaşma töreni düzenledi. MHP İzmir Milletvekilleri Murat Koç, Aslan savaşan, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın katılımıyla yapılan bayramlaşma töreninde, partililer salona sığmadı, çok sayıda partili milletvekilleri ve il başkanını konuşmalarını ayakta dinledi. Bayramlaşma töreninde konuşan Koç, MHP'nin şartlarının çözüm süreci ile 17-25 Aralık sürecinin bir an önce neticelendirilmesi ve Türk demokrasisi üzerindeki vesayetin ortadan kalkması olduğunu belirterek, "Biz 78 milyonun beklentisini dile getiriyoruz. Bize 'kırmızı çizgiler' dedikleri 78 milyonun beklediği doğrulardır" diye konuştu.

"GÜNEYDOĞU'DAKİ İNSANLAR SÜRECİN BİTMESİNİ BEKLİYOR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim gecesindeki konuşmasını hatırlatan Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Güneydoğu'da ülkemiz çözülme süreciyle bir bölge terörist grupların hakimiyetine teslim edilmiştir. Bugün o bölgemiz neredeyse ülkemizden kopma noktasına gelmiş, devletimiz orada tamamen idareyi elinden bırakmıştır. 13-15 yaşındaki çocukların meydana getirmiş olduğu bir yönetim vardır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin 46 yıl önce kuruluş nedeni vardır; 780 bin kilometrenin birliği ve beraberliği, 78 milyon insanın birliği ve kardeşliğidir. Biz bunu söylüyoruz, birinci şartımız bu. 'Çözülme süreci' denilen bu süreç, bir an önce neticelendirilmeli. Güneydoğu'da yaşayan esnaf, iş alemi, vatanını seven, Türk milletine, bayrağına ve devletine bağlı olan insanlar bir an önce bu sürecin bitmesini beklemektedirler. Milliyetçi Hareket Partisi ikinci şart olarak 17-25 Aralık sürecindeki mahkemelerinin neticelendirilmesini bekliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Türk demokrasisinin üzerinden bu vesayet elini kaldırsın, ülkeyi kurulacak olan koalisyon hükumeti yönetsin. İki partili hükumette zannetmiyorum ki hiçbir parti Tayyip Erdoğan'ın vesayetini kabul etsin. Demokrasimizin üzerindeki bu vesayetler kaldırılsın. Zaten 78 milyonun beklentisi bu. Biz 78 milyonun beklentisini dile getiriyoruz. Bize 'kırmızı çizgiler' dedikleri 78 milyonun beklediği doğrulardır."

"HÜKUMETİN KURULMASINI GECİKTİRMEKTEDİRLER"

Seçimlerden sonraki bir aylık süre içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükumeti kurma görevini 1. çıkan partinin genel başkanı Davutoğlu'na vermekte geciktiğini ifade eden Koç, şu ifadelere yer verdi: "Bu bir aylık süre içerisinde de devamlı milletin iradesini yerinde görmeyerek, milletin iradesini kabullenmeyerek yeniden bir seçim yapılmasını dile getirmektedir. Bu da ülkemizin hükumetsiz kalmasına neden olmakta ve hükumetin kurulmasına mani olmaktadır. Görevi alan partinin genel başkanı da formaliteden ziyaretler yapmıştır. Hükumet kurma ziyaretleri değil, sadece siyasi partilerle bir araya gelip sohbet ederek değerlendirmeler yapmaktadır. Hükumetin kurulmasını zamana yaymaktadırlar. Hükumetin kurulmasını geciktirmektedirler. Hükumetin kurulmasının önündeki en büyük engel Sayın Cumhurbaşkanı'dır ve Sayın Cumhurbaşkanı hükumetin kurulmasını da istememektedir. Türk ekonomisinin, bir an önce bu kararsızlıktan veya bu ortamdan çıkılmasını beklediği şu günlerde görevi alan Sayın Davutoğlu'nun daha ciddiyetle, daha hükumeti kurmaya yanaşık bir vaziyette siyasi partilerle görüşme yapmasını beklemekteyiz."

Konuşmaların ardından, MHP İzmir Milletvekilleri Murat Koç, Aslan savaşan, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tek tek partililerle bayramlaştı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement