MHP'de Partiler Arası Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

MHP'de Partiler Arası Bayramlaşma

MHP\'de Partiler Arası Bayramlaşma

DSP, AK Parti, BBP, SP, DP ve CHP heyetleri MHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

16.10.2013 13:00

DSP, AK Parti, BBP, SP, DP ve CHP heyetleri MHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel ve MYK üyesi M. Sami Uzun partilerine gelen heyetlerle bayramlaştı.

DSP heyetini ziyareti sırasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, mevcut siyasi iktidarı anamuhalefet partisinden daha ciddi tenkit ettiklerini kanaatinde olduklarını vurgulayarak, ana muhalefet görevini kendilerinin yaptığını söyledi.

DSP heyetine başkanlık eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Hüsniye Kaya, "Biz olsak hem muhalefette renk olur, hem güç birliği olur" diye konuştu. Kaya, DSP'nin MHP ile amaç ve fikir birliğinin devam edeceğini ifade ederek bundan DSP'nin sağa kaydığı anlamının çıkmamasını söyledi. Bunun üzerine Yalçın, ise "Biz, DSP'yi hiç solda görmedik, yanımızda,yelpazenin sağında gördük, hükümette de öyleydiniz" ifadesini kullandı.

AK Parti heyetinin MHP'yi ziyaretinde ise; AK Parti Ankara milletvekili Fatih Şahin'in demokratikleşme paketi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü vurgulaması üzerine Yalçın, "Bu paket, iki seçim sistemini de içerisine koymanızdan dolayı daraltılmış bir demokrasiyi zorunlu hale getiriyor" eleştirisinde bulundu. Yalçın, seçim sistemleri ilgili yaptıkları çalışmayı Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından açıklanacağını kaydetti.

Dünyanın farklı coğrafyalarında zorluk içinde bayramı karşılayan Müslümanların olduğuna dikkat çeken Fatma Şahin, bayramın huzur ve sükununa vesile olmasını dileyerek her müslümanın çektiği sıkıntının Türkiye'yi de ilgilendirmesi gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine Yalçın, şunları dedi:

"Sayın Başbakan Mısır'da olan hadiseleri tenkit ederken kendi perspektifinden haklıydı ama Suriye'yi,Kuzey Irak'ı da görmüş olmamız gerekirdi. Başbakan Mısır'da bir ağlayacak Esma buluyorsa bir de Suriye'de bulmalıydı"

Yalçın, MHP olarak yerel seçimlerde çok ciddi sonuçlar beklediklerini de kaydederek şöyle devam etti: "Her ne kadar bu sonuçlar sizin için talihsiz bir neticeye gidecekse de halkın rey beyanıyla olacağı için zannediyorum sinenize çekeceksiniz."

Yalçın'ın sözleri üzerine "Milletten gelen başımız gözümüz üzerine" diyen Şahin, 'hodri meydan' dediklerini kaydetti.

BBP heyetinin ziyaretinde ise; BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, TBMM'nin,Osmanlı İmparatorluğu'nun son meclisine benzediğini iddia ederek, "O zaman da azınlık milletvekilleri, militanlar ile dağlarda bayramlaşıyordu" ifadesi kullandı.

Şenlilerin Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söylemesi üzerine Yalçın, şunları dedi:

"Kandil ile İmralı arasına sıkışmış bir iktidar var. Bu sıkışmışlık içerisinde ayak yoluna çevrilmiş İmralı, hemen her dönemde yeni talimatlarla iktidara akıl hocalığı yapıyor." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'de Partiler Arası Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement