"Miras Kanunu Tarımın Gelişmesine Büyük Bir Engel" - Son Dakika
Politika

"Miras Kanunu Tarımın Gelişmesine Büyük Bir Engel"

"Miras Kanunu Tarımın Gelişmesine Büyük Bir Engel"

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, "Miras Kanunu tarımın gelişmesine büyük bir engel. İnşallah bu engeli en kısa zamanda aşacağız." dedi.

12.12.2013 12:36  Güncelleme: 12:37

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Miras Kanunu'nun tarımın gelişmesinin önünde en büyük engel olduğunu söyledi.

Matlı, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası 1. Meslek Komitesi tarafından düzenlenen ve Karacabey'in bitkisel üretimi ve meselelerinin masaya yatırıldığı toplantıda konuştu. Matlı, "Türk tarımının gelişmesine engel teşkil eden konuları bir bir ortadan kaldırıyoruz. Miras Kanunu tarımın gelişmesine büyük bir engel. İnşallah bu engeli en kısa zamanda aşacağız" dedi.

Miras Kanunu'nun eksikliğinin birçok problemi beraberinde getirdiğini söyleyen Matlı, toplulaştırılmamış arazi meselesinin ise Türk tarımının önündeki bir başka engel olduğunu dile getirdi. Matlı bu konuda şunları söyledi:

"Miras Kanunu'nu çıkararak devrim yapacağız. Toplulaştırma projelerini arttırsak da Miras Kanunu'nu çıkarmadıktan sonra bir yere kadar anlam ifade eder. 1961'den 2003 yılına kadar Türkiye'de sadece 450 bin hektar arazi toplulaştırılmış. 2003-2013 yılları arasında ise 4 milyon hektar arazi toplulaştırıldı. 40 yılda yapılan toplulaştırmanın 10 katı kadar bir arazi 11 yıl içinde toplulaştırıldı. Bundan sonraki hedef ise her yıl 1 milyon hektarlık arazinin toplulaştırılmasını sağlamaktır. İnşallah bunları da gerçekleştireceğiz."

Türkiye'deki tarım yapılan arazilerin büyüklükleri hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Türkiye'deki tarım arazisi büyüklüğünün ortalama 60 dönüm civarında olduğunu, bu rakamın AB ülkelerinin ortalamasının çok altında olduğunu söyledi.

Matlı, "Bursamız'ın birçok zirai markası var. Bu markaların güçleri de ortadadır. Karacabey özeline gelmek gerekirse, ilçemiz Bursa'nın en önemli tarım alanlarına sahiptir" diye konuştu.

Önder Matlı'dan sonra söz alan Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca ise, mısır ve domates üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Karaca, bu meselelerin Meclis'e taşınması noktasında Matlı'ya önemli görevler düştüğünü söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Miras Kanunu Tarımın Gelişmesine Büyük Bir Engel' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement