Polonya, Türkiye'ye arama-kurtarma ekibi gönderiyor - Son Dakika
Politika

Polonya, Türkiye'ye arama-kurtarma ekibi gönderiyor

Polonya, Türkiye\'ye arama-kurtarma ekibi gönderiyor

Polonya, Türkiye'de meydana gelen şiddetli depremin ardından bölgeye 76 kişilik arama-kurtarma ekibi gönderiyor.

06.02.2023 12:52  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polonya, Türkiye'de meydana gelen şiddetli depremin ardından bölgeye 76 kişilik arama-kurtarma ekibi gönderiyor.

Türkiye'de meydana gelen deprem sonrasında birçok ülkeden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin uluslararası yardım çağrısına yanıt veren Polonya, bölgeye ekip göndermeye hazırlanıyor. Türk hükümetine yapılan yardım teklifinin kabul edildiğini söyleyen Polonya İçişleri ve İdari İşler Bakanı Mariusz Kaminski, HUSAR adlı özel eğitimli itfaiyecilerden oluşan 76 kişilik ekip ile 8 arama-kurtarma köpeğinin başkent Varşova'ya doğru hareket ettiğini belirtti. Polonyalı arama-kurtarma ekibinin önümüzdeki saatlerde Varşova Chopin Havalimanı'ndan yola çıkması bekleniyor.

"Bu zor zamanda desteğimizi bildirmek isteriz"

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin zor zamanlarda Polonya'ya güvenebileceğini ifade ederken, "Düşüncelerim ve dualarım kurbanların aileleriyle birlikte" dedi.

Polonya Dışişleri Bakanlığı ise depremin ardından yayınladığı taziye mesajında, "Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevenlerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu zor zamanda desteğimizi bildirmek isteriz" açıklamasında bulundu. - VARŞOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Polonya, Türkiye'ye arama-kurtarma ekibi gönderiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement