Samsun'daki Sel Felaketi - Son Dakika
Politika

Samsun'daki Sel Felaketi

Samsun\'daki Sel Felaketi

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti iktidarının bir sorumluluğu varsa yerine getireceğini belirterek, "Hemen orada olanlar TOKİ konutları, diyerek bu ülkede 10 yıldır başarılmış bir çok güzelliği bu yaşanmış doğal bir felaketin"...

04.07.2012 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti iktidarının bir sorumluluğu varsa yerine getireceğini belirterek, "Hemen orada olanlar TOKİ konutları, diyerek bu ülkede 10 yıldır başarılmış bir çok güzelliği bu yaşanmış doğal bir felaketin altına itmenin hiçbir anlamı yok" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Samsun'da 8 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi ile ilgili Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetenin, 'Daha önce sel uyarı yapılmasına rağmen bu felaketin yaşanmasında kimsenin sorumluluğu yok mu?'şeklindeki sorunu yanıtlayan Külünk, "Şüphesiz daha dikkatli olmalıyız. İnanıyorum ki kimsenin sorumlu olmadığı doğal bir felaketin sonucu olarak bunlar yaşanmış olsun. Ama yaşanan bir felaket var ve orada ahirete göç eden vatandaşlarımız var. Bu hepimiz için son derece üzüntü verici. Bu tip hadiselerde bir sorumluluk anlayışı üzerinden giderek yürümek yerine, doğayla daha barışık bir kent anlayışını konuşmalıyız. Doğayla barışık olmayan her kent anlayışı, bize mutlaka cevap veriyor; ister sel üzerinden cevap veriyor isten deprem üzerinden cevap veriyor" diye konuştu.

Burada herkese düşen görevler olduğunu ifade eden Külünk, "İnanıyorum bu acı hadisenin ardından herkes kendi payına düşen dersi alacaktır ve bu konuda araştırma ve tahkikatlar yapılacaktır. Bunların sonucunda ortaya hepimizi ilgilendirecek sonuçlar çıkacaktır. Böylece biz siyasal irade olarak ne yapmamız gerektiğini ifade edeceğiz, vatandaşımız da nasıl daha dikkatle olması gerektiğinin cevabını alacak ve ona göre hareket edecek" dedi.

Külünk, bir gazetecinin 'Ölümler TOKİ konutlarında yaşandı, bunları yapan devlet. Başka ülkelerde bakanlar istifa ediyor' sözleri üzerine ise, şunları kaydetti:

"Kainatta doğal hadiseler vardır, bu doğal hadiselerin önüne geçmek kimi zaman ne kadar tedbir alırsanız alın, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile fiziğin iflas ettiği anları yaşarız. Bu tip hadiselerden biridir bu da. Acı bu kadar tazeyken, böyle bir mantık üzerinden süreci algılamak yerine sakin bir şekilde… Sonuçta bu devlet ayakta, orada vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için harekete geçmiş bir devlet var. Sonuçta da bilimsel tespitleri yapılıp bu ülkede AK Parti iktidarı üzerine düşen hangi sorumluluk varsa yerine getirir. Burada hemen orada olanlar TOKİ konutları diyerek bu ülkede 10 yıldır başarılmış birçok güzelliği bu yaşanmış doğal bir felaketin altına itmenin hiçbir anlamı yok. Bekleyelim ve görelim."

"TOKİ YANLIŞ SEÇİMLERYAPIYOR"

CHP Samsun Milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan da, TOKİ'nin Samsun'da yer seçiminde çok yanlış işler yaptığını belirterek, "Sayın Çevre Bakanı kendinden başka kimsenin fikrine hürmet etmiyor. Yer seçimi bana göre yanıştı. Yukarıda bent patladı. Kil yumuşak olduğu için suyun tazyikine dayanmıyor. Olayın olduğu ilçede de inşaat molozlarını sel suları önüne alıyor. Toplu konutun iyi duvarları olsaydı böyle bir su toplu konutun içine girmezdi. Bu TOKİ'ye ders olur umarım ve yer seçimlerinde dikkat eder. İstanbul'da da deprem bölgelerini TOKİ'ye tahsis ettiler. Bunun da zararını çekeceğiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Samsun'daki Sel Felaketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement