Türkkan'dan Peşkeş Sorusu - Son Dakika
Politika

Türkkan'dan Peşkeş Sorusu

Türkkan\'dan Peşkeş Sorusu

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Umutkent Skandalı'nı, İçişleri Bakanı'na sordu.

20.02.2013 15:28  Güncelleme: 18:55

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla kurulan Büyükşehir Belediyesi'nin yan kuruluşu Kent Konut'un, emsallerine oranla daha lüks yaptığı 152 konutu, daire müdürlerine, danışmanlara, amir ve memurlara sadece 15 bin TL peşinatla verdiği iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

Geçen pazartesi günü CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut'un yaptığı Umutkent Konutları'ndaki 152 dairenin Büyükşehir Belediyesi'nin bürokratlarına, AK Parti'lilere ve yakınlarına verildiğiyle ilgili iddialar gündeme getirilmişti. Konuyla ilgili haberlerin yerel gazetelerde de çıktığını hatırlatan Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanvekili Fahri Örengül, "Kent Konut kamu hizmeti değil, müteahhitlik yapmakta, kentin kaynaklarını da kendi yandaşlarına aktarmaktadır" demişti. Dün TBMM Genel Kurulu'nda kürsüye gelen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da konuyu gündeme getirmişti.

Son olarak MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru örnergesi verdi. MHP'li Türkkan, konutların, 'daha satışa çıkmadan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri ve bürokratları tarafından sahip olunduğunu' iddia etti. Türkkan, "Dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla kurulan Kent Konut'un yaptığı Umutkent'teki dairelerin neredeyse tamamını Büyükşehir'in üst düzey yöneticileri satın almış, sadece kendilerine daire almakla yetinmeyen bürokratlar, akrabaları ve yakınlarını da daire sahibi yapmıştır" dedi. Türkkan, konuyla ilgili şu sorularının yanıtlanmasını istedi:

"Kent Konut'un, Erenler-Cedit bölgesinde yaptırdığı Umutkent'teki daireleri daha satışa bile çıkmadan Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey yöneticileri tarafından çok ucuza kapatıldığı doğru mudur? Doğru ise Büyükşehir'in daha önce bu dairelerin bir kısmını vereceğini açıkladığı bölgede arazisi kamulaştırılan hak sahipleri ne yapacaktır? Konut alan üst düzey yöneticiler ve bürokratlar kimlerdir, görevleri nedir? Şimdiye kadar her projesinde banka kredisi kullandıran Kent Konut, belediye bürokratları için neden böyle bir kolaylık getirmiştir? Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Umutkent'i satışa çıkarmadan önce neden göstermelik bir tanıtım toplantısı düzenlemiş, toplantıda anlatılanlardan yola çıkarak Umutkent'in satışa çıktığı ilk gün Kent Konut'a koşanlara, saat daha 08.15 olmasına rağmen 'Bitti' yanıtı verilmiştir?"

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Türkkan'dan Peşkeş Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement