Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Politika

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

Manisa MHP İl teşkilatı, Saruhanlı Belediye Başkan adayı olarak Yaralı'nın açıklanmasına tepki gösterdi İl Başkanı Ödevli: "Açık olarak ifade etmek gerekirse; her şeye rağmen aday gösterilen...

10.12.2013 17:04

Manisa MHP İl Başkanı Mehmet Ödevli, partisinin Saruhanlı Belediye Başkan Adayı olarak Serdar Yaralı'yı açıklamasına tepki gösterdi.

MHP Manisa İl Başkanı Mehmet Ödevli, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, partisinin genel başkanı Devlet Bahçeli tarafından açıklanan Manisa adaylarını biri hariç desteklediklerini bildirdi. Saruhanlı ilçesinde MHP'nin belediye başkan adayı olarak Serdar Yaralı'nın açıklandığını hatırlatan Ödevli, "Alınan karar parti il ve ilçe teşkilatlarına sorulmadan, hakkında yazılan tüm olumsuz raporlar hiçe sayılarak alınmıştır" dedi.

Yaralı'yı desteklemediklerini ifade eden Ödevli, "Serdar Yaralı'nın, Saruhanlı Belediye Başkanlığı için aday gösterilmemesi konusunda il başkanlığı ve ilçe teşkilatı olarak sayın Bahçeli başta olmak üzere tüm başkan yardımcılarına konuyu aktardık. Buna rağmen teşkilatın görüşü hiçe sayılarak aday gösterilmiştir. Açık olarak ifade etmek gerekirse; her şeye rağmen aday gösterilen bu kişiyle bizim yol yürümemiz mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

2011 genel seçimlerinde, il ve ilçe teşkilatının olumsuz görüşlerine rağmen Sümer Oral'ın Manisa'dan 1. sıra milletvekili adayı gösterildiğini, bunun 100 bin oy kaybına neden olarak 4 milletvekili yerine 2 milletvekili çıkarabildiklerini savunan Ödevli, parti genel merkezine tepkilerini dile getirdi.

Büyükşehir Yasası kapsamında il merkezinde oluşturulan Şehzadeler ve Yunus Emre ilçelerinin yönetimlerinin de MHP Genel Başkanlığı'nca bilgileri dışında oluşturulmasını üzüntüyle karşıladıklarını belirten Mehmet Ödevli, seçimde alınacak başarı ve başarısızlığın sorumluluğunun görüşleri alınmayan il teşkilatına değil, ilçe başkanlıkları ve belediye başkan adaylarının belirlenmesinde etkili olan kişilere ait olduğunu ifade etti.

MHP İl Başkanı Mehmet Ödevli'nin açıklamasına, partinin Turgutlu İlçe Başkanı Osman Kulalı, Saruhanlı İlçe Başkanı Adnan Kesici, Akhisar İlçe Başkanı Mehmet Dedeoğlu ve Gölmarmara İlçe Başkanı Mücahit Tunay da katıldı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement