1. Uluslararası Evde Bakım Kongresi - Son Dakika
Sağlık

1. Uluslararası Evde Bakım Kongresi

1. Uluslararası Evde Bakım Kongresi

"İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Tözün: "Evde sağlık hizmetleri, sektörler arası işbirliği ve koordinasyon ile büyüyerek gelişmeye devam edecektir"

05.07.2013 11:09

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün, evde sağlık hizmetlerinin, sektörler arası işbirliği ve koordinasyonu ile büyüyerek gelişmeye devam edeceğini söyledi.

Tözün, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hemşirelik Fakültesi Evde Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce düzenlenen 1. Uluslararası Evde Bakım Kongresi'nde yaptığı konuşmada, evde sağlık hizmetlerinin, cumhuriyetin ilk yıllarında başlayan evde sağlık hizmetlerinin, her geçen gün güncellenerek sürdürüldüğünü belirtti.

Evde sağlık hizmetleri kapsamında, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ile tedavi edilmesi, bağışıklama programları, riskli grupların izlenmesi gibi hizmetlerin Sağlık Bakanlığı'nca vatandaşların yaşadığı ortamda sunulduğunu ifade eden Tözün, "Evde sağlık hizmetleri 2010 yılında yayınlanan yönergeden sonra disipliner bir boyut kazanmıştır" dedi.

Evde sağlık hizmeti kapsamında hizmet sunulan vatandaşların sosyal ve ekonomik sorunlarının da tespit edildiğine dikkati çeken Tözün, şöyle konuştu:

"Evde sağlık hizmeti, aile hekimleri, toplum sağlığı merkezleri ve hastanelerde bulunan evde sağlık birimlerinin koordinasyonunda bütüncül bir ekip çalışmasıdır. Bu çalışmalarda tüm sağlık personelinin emeği büyüktür. Evde sağlık hizmetleri, sektörler arası işbirliği ve koordinasyonunda büyüyerek gelişmeye devam edecektir. Sağlık Bakanlığı, büyük önem verdiği evde sağlık hizmetlerini kuruluş aşamasından bugüne kadar geliştirerek devam ettirmektedir."

Kongre kapsamında, evde bakım hizmetlerinin önemi, ülkelerin evde bakım modelleri, evde bakım hizmetlerinin maliyetleri, evde bakım hizmetlerinde iletişim, ülkelerin evde bakım hemşirelik deneyimleri, evde hasta bakımı konuları işlenecek. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık 1. Uluslararası Evde Bakım Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement