Sağlık personeline maket üzerinde eğitim - Son Dakika
Sağlık

Sağlık personeline maket üzerinde eğitim

Sağlık personeline maket üzerinde eğitim

Erzurum'da düzenlenen "Travma ve Resusitasyon" kursunda, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Kars ve Erzurum'da görev yapan sağlık personeline maketler üzerinde uygulamalı eğitim verildi.

11.10.2013 23:44

Erzurum'da düzenlenen "Travma ve Resusitasyon" kursunda, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Kars ve Erzurum'da görev yapan sağlık personeline maketler üzerinde uygulamalı eğitim verildi.

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından, Çat yolundaki 112 Acil Komuta ve Kontrol Merkezi'nde organize edilen kursta, çeşitli illerde görev yapan 30 sağlık personeli, kazalarda ve karşılaşabilecekleri olaylarda yapılması gerekenler konusunda bilgi aldı. Donanımlı maketler üzerinden eğitim gören sağlık çalışanları, aldığı teorik bilgiyi maket üzerinde uyguladı.

Programa katılarak, kurs hakkında bilgi alan Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, yaptığı açıklamada, Kuzeydoğu Anadolu bölgesinde görev yapan tüm sağlık personeline Erzurum'da eğitim verildiğini söyledi.

Bu kapsamda, 112 Acil Komuta ve Kontrol Merkezi'nde bir yıl içerisinde 300'ün üzerinde sağlık personeline eğitim verildiğini anlatan Vançelik, şunları kaydetti:

"Bugün 30 kişilik gruba yönelik, herhangi bir trafik kazası veya düşme gibi travma dediğimiz çeşitli nedenlerden oluşan durumlar sonrası bilinç kaybına uğramış hastalara müdahale kursudur. Son iki yıldır bölgemizde her alanda acil sağlık hizmetlerinin çeşitli modülleri var. Bu modülleri başka illere bağımlı olmadan eğiticilerimiz kursiyerlerimize veriyor. Eğitimcilerimiz burada bulunan dijital donanımlı maketlerle her türlü hastalığın eğitimleri uygulamalı bir şekilde gösteriyor."

Mesleğe yeni başlayan sağlık personelinin deneyim kazanması için eğitimlerin önemli olduğunu vurgulayan Vançelik, "Bilindiği üzere yaşanan olaylarda ambulansta sadece sağlık personeli ve hasta baş başa kalmakta, o arkadaşın hastaneye vakayı getirinceye kadarki becerisi yaşamla ölüm arasındaki çizgiyi belirliyor. Bu kursla, personele söz konusu olaylara karşı yetenek kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Özellikle son iki yıldır bu tür eğitimlere önem verdiklerini ifade eden Vançelik, "Bölgesel olarak da sadece Erzurum değil Kuzeydoğu Anadolu bölgesinin acil sağlık hizmetlerine gerek eğitimci arkadaşlar gerekse kursiyer arkadaşlar ciddi katkı sağlamışlardır" diye konuştu.

Vançelik, konuşmasının ardından kursiyerlere katılım belgesi verdi.

Muhabir: Ayşe Yıldız, Sagip Sezginer

Yayınlayan: Yücel Velioğlu

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Sağlık personeline maket üzerinde eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement