Yeşilay ile İTO Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Sağlık

Yeşilay ile İTO Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Yeşilay ile İTO Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) arasında toplumu, özellikle de gençleri alkol ve sigara gibi bağımlılık yapan kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için ortak faaliyetleri yapmayı öngören işbirliği protokolü imzalandı.

13.04.2012 12:14

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) arasında toplumu, özellikle de gençleri alkol ve sigara gibi bağımlılık yapan kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için ortak faaliyetleri yapmayı öngören işbirliği protokolü imzalandı.

Cemiyetin Sepetçiler Kasrı'ndaki merkezinde düzenlenen imza töreninde konuşan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, tarihi kurumların kuruluşları itibarıyla Türkiye'de bağımsızlık mücadelesinin sembolü olduklarını söyledi.

Balcı, "Yeşilay da kuruluşu itibarıyla İstanbul'un işgali yıllarında 'alkol düşmanlığı' ifadesiyle aslında bir vatan müdafaası yapmış. İstanbul kurtulmuş ama ülkemiz hala bağımlılıklardan kurtulamadı" dedi.

Bir yıldır önemli kuruluşlarla protokoller imzaladıklarını anlatan Balcı, yeni bir konsept belirlediklerini ve bu konsepte göre resmi, özel her kuruluşta en az birer Yeşilay temsilcisi oluşturmaya başladıklarını kaydetti.

Balcı, bu sayede bağımlılıklarla mücadelede çok önemli mesafe alınacağını düşündüklerini dile getirerek, bakanlıklarla da çok güzel çalışmalar yaptıklarını, Milli Eğitim Bakanlığı ile yürüttükleri çalışma sonucu bugün 18 milyon öğrenciye doğrudan öğretmenleriyle ulaşabildiklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve diğer basın kuruluşlarıyla da önemli protokoller imzaladıklarını aktaran Balcı, burada da amacın Yeşilay'ın faaliyetlerini ve mücadeleyi kamuoyuyla paylaşmak olduğunu dile getirdi.

Balcı, Yeşilay'ın hem ulusal, hem de uluslararası anlamda güzel açılımlara doğru gittiğini, ulusal anlamda alkolle mücadele konusunda bir platform oluşturma düşünceleri bulunduğunu belirterek, uluslararası anlamda da Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü, UNESCO, AGİT gibi kuruluşlara üyelik süreçlerini başlattıklarını söyledi.

Muharrem Balcı, "Bağımlılıkla mücadele, dünya ile entegre yürütülmezse kazanılacak bir mücadele değildir. O nedenle hem ulusal, hem de uluslararası kuruluşlar Yeşilay'ın doğal partnerleridir. İnşallah bu ülke bağımlılıkla mücadelede dünyaya örnek olacak" diye konuştu.

İTO ile özellikle eğitim alanında işbirliğine büyük önem vereceklerini dile getiren Balcı, "Bağımlı olmamanın yolu hiç başlamamaktır. Anaokulundan üniversite son sınıfa kadar, bütün bu öğrenci kitlesine birlikte ulaşmayı düşünüyoruz. İmkanlarımızı birleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

-İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Topçu-

İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu da protokolün amacının başta büyükşehirler olmak üzere Türkiye'de ahlaki ve kültürel bir kalkınma atmosferi içerisinde alkol, uyuşturucu ve sigara gibi maddelerin tüketimini en aza indirmek ve böylelikle sağlıklı bir nesil ve toplum oluşmasına zemin hazırlamak olduğunu söyledi.

Kötü alışkanlıklarla mücadele etmenin, kötü alışkanlık müptelalarının bu durumdan kurtulmalarına yardımcı olmanın ve bağımlılık yapıcı madde kullanmamış olanları uyarmanın da amaçları arasında bulunduğunu anlatan Topçu, buna yönelik Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile birlikte çeşitli etkinlikler organize ederek yoğun bir işbirliği gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile İTO arasındaki işbirliği protokolü, Muharrem Balcı ile Dursun Topçu tarafından imzalandı.

İmzalar atıldıktan sonra Balcı ile Topçu el sıkışarak, protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Yeşilay ile İTO Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement