"39'luk Delikanlıdan" Uzun Süre Oynama Sırları - Son Dakika
Spor

"39'luk Delikanlıdan" Uzun Süre Oynama Sırları

"39\'luk Delikanlıdan" Uzun Süre Oynama Sırları

"Futbolu meslek edinmek, çalışmak, erken uyumak ve dengeli beslenmek" olduğunu söyledi.

04.08.2012 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Musa Samur - Türkiye profesyonel futbol liglerinin milli kaleci Rüştü Reçber ile birlikte en tecrübeli oyuncularından 39 yaşındaki Mehmet Çetinkaya, uzun yıllar yeşil sahalarda forma giyme sırrının,

"Futbolu meslek edinmek, çalışmak, erken uyumak ve dengeli beslenmek" olduğunu söyledi.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Kızılcahamanspor'un kaptanlığı yapan Mehmet Çetinkaya, AA muhabirine, yetenekleri üst seviyede bir futbolcu olmadığını, fiziksel açıdan iyi olarak bu eksikliğini kapattığını söyledi.

Karşılaşmalarda fiziksel özelliklerini öne çıkararak mücadele ettiğini kaydeden tecrübeli futbolcu, "Kendime iyi baktığım için bu yaşa kadar futbol oynamaya devam edebildim. Milli takım kalecisi Rüştü'den de büyüğüm diye biliyorum. Aramızda 1 ay, ya vardır ya yoktur. Bir sezon daha oynadıktan sonra antrenör olarak futbol hayatıma devam edeceğim" diye konuştu.

Genç oyunculara öncelikle "futbolu meslek edinmeleri" tavsiyesinde bulunan Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Bu işi hobi değil de meslek olarak görmeleri gerekir. Futbolculuktan, para kazanıyorsun ve ekmeğin için yapıyorsunuz. Ne kadar yetenekli olursan ol, fiziksel olarak da üst düzeyde olmalısın. Üst ligleri hedefliyorsan, güçlü olacaksın ve fiziksel özelliklerini öne çıkaracaksın. Güçlü olmak için de çok çalışacaksın, uykuna ve beslenmene dikkat edeceksin."

-Kaybolan yıldızlar-

Mehmet Çetinkaya, Anadolu'da parlayan genç yıldızların, "büyükler" olarak tabir edilen takımlara transfer olduktan kısa süre sonra kaybolup gitmesinin

"Türk futbolunun klasiği olduğu" değerlendirmesini yaptı.

Türk futbolu yorumuna Gençlerbirliği'nden Fenerbahçe'ye transfer olan Tarık Daşgün örneğini veren tecrübeli futbolcu, şöyle devam etti:

"1-2 sene Fenerbahçe'de oynadıktan sonra birden bire kaybolmuştur ki, çok büyük bir yıldızdır. Genç oyuncular, üst düzey liglerde oynamak, kariyer yapmak ve para kazanmak istiyorlarsa gece hayatı ile zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları gerekir. Futbolcu, kendine bakarsa, bir de bu işi severse uzun yıllar futbol oynayabilir. Ben gece 11'den önce yatarım. Çok nadirdir tatil günlerimde uyumamın gece 12'yi bulduğu. Gece 1'de uyuyup sabah 10'da kalkmanın 10 saat uyumuş olunmasına rağmen bir anlamı yok. 11 den önce yatan bir oyuncu veya insan sabah 7 de de kalksa gün boyu çok zinde olur."

Çetinkaya, 19 yıllık profesyonel futbolculuk hayatının ardından UEFA B diploması alarak antrenörlük için ilk adımını attığını söyledi.

Yayıncı: Hüseyin Doğru - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor '39'luk Delikanlıdan' Uzun Süre Oynama Sırları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement