Akdeniz Oyunları Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Akdeniz Oyunları Sona Erdi

Akdeniz Oyunları Sona Erdi

Milli karateci Serap Özçelik: "Müsabakalar bizim için çok güzel geçti. Altın madalya aldığım için çok mutluyum"

01.07.2013 11:45  Güncelleme: 12:03

EMRAH OKTAY - 17. Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanan milli karateciler Serap Özçelik ile Ömer Kemaloğlu, elde ettikleri başarıdan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

50 kiloda tatamiye çıkarak altın madalya alan Avrupa ve dünya şampiyonu milli karateci Serap Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın madalya aldığı için duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Müsabakalar bizim için çok güzel geçti. Altın madalya kazandığım için çok mutluyum. Allah'a şükürler olsun" dedi.

Özçelik, tribünleri dolduran Mersinlilerin kendilerini motive ettiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Mücadeleler sırasında tribünler ve atmosfer çok güzeldi. Herkesin elinde Türk bayrakları vardı. Bu zaten bizi coşturdu ve olumlu bir şekilde motive etti. Bunun üzerine daha iyi performans sergileyerek şampiyon olduk.

Bu senenin önemli organizasyonlarını kapattık. Bundan sonra dünya oyunları var. Onda mücadele edeceğiz. Önümüzdeki sene de Avrupa ve dünya şampiyonası var. Amacım yine zirvede olmak ve ikisinde de derece yapmak. Onun için çalışmalarımı sürdüreceğim."

"Yabancı arkadaşlarımız tesislerin  bu kadar kısa sürede bittiğine inanamıyorlar"

Akdeniz Oyunları'nın kendileri için çok önemli olduğunu aktaran 67 kiloda altın madalya alan Ömer Kemaloğlu da "Organizasyon bizim için çok önemliydi. Burada alabileceğimiz kadar çok madalya almayı istiyorduk. Hedefimizin şampiyonluktu, bu sadece 6 kişiye nasip oldu. Diğer arkadaşlarımız da çok güzel mücadele ettiler. Geçen organizasyona göre daha fazla madalya topladık. Bu da bizi oldukça mutlu etti" diye konuştu.

Kemaloğlu, seyirci desteğinin önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bizi idol alan, takip eden birçok çocuk var. Bunların hepsi bizi izledi. Bizim orada dövüşüyor olmamızdan çok mutlu oldular. Onların önünde mücadele ediyor olmamız da bize artı motivasyon sağladı. Seyircilerin ve onların desteğiyle maça 1-0 önde başladık. Bu sayede altın madalyaya uzanmamız daha kolay oldu."

Mersin'de düzenlenen organizasyonun 2009'da Pescara'da yapılan oyunlara oranla daha kaliteli olduğunu anlatan milli sporcu, "Akdeniz Oyunları, çok büyük bir organizasyon. Dört sene önce Pescara'da da bulunmuştum. Organizasyon açısından kıyasladığımızda burası inanılmaz kaliteli. Hem yapılan tesisler hem de kalınan yerler açısından çok düzgün yapılmış. Yabancı arkadaşlarımıza buraların 15-16 ayda yapıldığını söylediğimizde çok şaşırıyorlar. Bu kadar tesisin bu kadar kısa sürede bitebileceğine inanamıyorlar. Bunların bu kadar kısa zamanda yapılması Türkiye'nin gücünü gösteriyor" diyerek sözlerini tamamladı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Akdeniz Oyunları Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement