"Arjantin Kazanacak" - Son Dakika
Spor

"Arjantin Kazanacak"

"Arjantin Kazanacak"

Diego Armando Maradona, gelecek yaz düzenlenecek Dünya Kupası'nı Arjantin'in kazanacağını iddia etti.

18.12.2013 19:46

Arjantin'in efsane isimlerinden Diego Armando Maradona, gelecek yaz düzenlenecek Dünya Kupası'nda ülkesinin şansının çok yüksek olduğunu söylerken, kupayı finalde ev sahibi Brezilya'yı mağlup ederek kaldıracaklarını iddia etti.

Arjantin'de bir televizyon programına katılan Maradona, çok iyi bir kadroya sahip olduklarını ve takıma inancının tam olduğunu söylerken, "Brezilya'da tekrar kupayı kaldıracağız. Finalde Brezilya'yı mağlup ederek bunu yapacağımızı düşünüyorum. Tıpkı 1986'da olduğu gibi mutlu sona ulaşacağız. Almanya, Hollanda iyiler ancak İspanya ve İtalya'nın daha iyi olduğuna inanıyorum. Elbette Brezilya ev sahibi avantajı ile diğerlerinin bir adım önünde" ifadelerini kullandı.

Maradona, oyunculuğu döneminde 1986'da kupayı kazanırken 1990'da finalde kaybetmiş, 1994'te ise yasaklı madde kullanımı nedeniyle ceza alarak turnuvayı terk etmek zorunda kalmıştı.

"Pişman değilim"

2010 Dünya Kupası'ndaki seçimleri ile ilgili gelen sorulara da yanı veren efsane isim, teknik adamlığı döneminde yaptığı hiçbir seçimden pişman olmadığını söylerken, "seçtiğim takımın arkasındayım. Juan Sebastian Veron ve Javier Pastore'yi almadığım için çok eleştirilmiştim ancak o dönem öyle karar vermem gerekiyordu. İyi bir oyuncu grubu ile birlikteydim ve onların o dönem için en iyiler olduğuna inanıyorum" açıklamasını yaptı. Brezilyalıların futbol kültürü olarak Arjantinlilerden çok farklı olduğunu belirten Maradona, "biz futbolu yaşıyoruz. Onlar bize göre daha rahatlar, daha çok keyif almak için onuyorlar. Ancak bu tip karşılaştırmalar doğru değil. Bu oyuncular için de geçerli. Artık Messi'yi rahat bırakın ve onu başkaları ile karşılaştırmaktan vazgeçin" ifadelerini kullandı.

Maradona, 2010 Dünya Kupası'nda Arjantin Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü üstlenmiş, çeyrek finalde Almanya'ya farklı yenilmesi sonrası görevinden ayrılmıştı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor 'Arjantin Kazanacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement