Avantaj Dallas'a Geçti - Son Dakika
Spor

Avantaj Dallas'a Geçti

Avantaj Dallas\'a Geçti

Dallas Mavericks, play-off ilk tur ikinci maçında San Antonio Spurs’ü 113-92’lik skorla geçerek seriyi 1-1 yaptı ve ev sahibi avantajını eline geçirdi.

24.04.2014 11:02

Ortam gergin!

Batı Konferansı ilk turunda "Teksas Derbisi"ne sahne olan San Antonio Spurs- Dallas Mavericks serisinin ikinci maçı geride kaldı.

Play-off'lara sekizinci sıradan giren Mavericks, lig lideri Spurs'ü deplasmanda 113-92 yenerek durumu 1-1'e getirdi. Dirk Nowitzki ve arkadaşları bu galibiyetle ev sahibi avantajını da eline geçirmiş oldu.

AT&T Center'da 18 binin üzerinde seyircinin izlediği mücadele karşılıklı sayılarla başladı. Nowitzki ilk altı şutunda isabet bulamasa da ev sahibi takımın sayılarına Shawn Marion ve Monta Ellis'le cevap veren Dallas, ilk periyotu 24-23 önde kapattı. Alman yıldızın da devreye girmesiyle üstünlüğünü bırakmayan konuk ekip soyunma odasına 56-51 önde gitti. Üçüncü periyotta fark çift hanelere çıktı. Çeyrek bitimine üç dakika kala 76-69 önde olan Dallas'ta Jose Calderonun üst üste yedi sayısı farkın açılmasını sağladı ve Spurs bir daha oyunu tek hanelere düşüremedi.

Sezon boyunca oynadığı maçlarda en fazla 22 top kaybeden San Antonio, bu sefer 24 top kaybı yapınca son 12 dakikada da topun kıymetini bilemedi ve sadece 17 sayı buldu. Mavericks böylece rakibi karşısındaki 10 maçlık mağlubiyet serisini sonlandırarak evine 1-1'lik eşitlikle gitmeyi başardı.

Monta Ellis'in 21 sayıyla en skorer isim olduğu Dallas'ta Shawn Marion 20, Dirk Nowitzki 16 sayı kaydetti. San Antonio'da ise kenardan gelen Manu Ginobili 12'de 9 şut isabetiyle 27 sayı kaydetse de mağlubiyeti engelleyemedi.

Son şampiyondan ikinci galibiyet

Son iki yıl NBA'de şampiyonluğu kimseye bırakmayan Miami Heat, Doğu Konferansı ilk turunda Charlotte Bobcats'e karşı durumu 2-0'a getirdi.

American Airlines Arena'da ağırladığı rakibini 101-97'yle geçen Heat, böylece deplasman maçları başlamadan avantajını elinde tutmasını bildi.

İlk çeyrek 29-19 Heat lehine sona erse de tecrübesiz Bobcats ilerleyen dakikalarda farkı eritip maça ortak olmayı başardı. Maç sonunda büyük bir heyecan yaşanırken, bitime 10.3 saniye kala serbest atış çizgisine gelen LeBron James iki basketle durumu 100-97'ye getirdi. Son topta savunmada olan Miami'de bu defa sahneye çıkan isim Dwyane Wade oldu. rakibe iyi baskı uygulayan Wade, son ana kadar şut imkanı vermeyen Wade üç saniye kala topu Chris Douglas-Roberts'tan çalarak maçı bitiren isim oldu.

Miami'de LeBron James 32 sayı, 6 ribaunt, 8 asistle yıldızlaşırken; Chris Bosh 20 sayıyla ona eşlik etti. Sıradaki maçı evinde oynayacak Charlotte'ta ise Michael Kidd-Gilchrist 22 sayı, 10 ribauntla mücadele etti.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Avantaj Dallas'a Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement