Bakan Kılıç Tesisleri İnceledi - Son Dakika
Spor

Bakan Kılıç Tesisleri İnceledi

Bakan Kılıç Tesisleri İnceledi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin'in Akdeniz Oyunları'na problemsiz bir şekilde hazır hale gelmekte olduğunu belirterek, "Tesislerin zamanında yetişeceğini ve bir olimpiyat provası olan Mersin'deki organizasyonu yüzümüzün akıyla"...

03.04.2013 14:52

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin'in Akdeniz Oyunları'na problemsiz bir şekilde hazır hale gelmekte olduğunu belirterek, "Tesislerin zamanında yetişeceğini ve bir olimpiyat provası olan Mersin'deki organizasyonu yüzümüzün akıyla gerçekleştireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Bakan Kılıç, 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacak Akdeniz Oyunları kapsamında inşaatı süren tesislerde incelemelerde bulunmak üzere Mersin'e geldi. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun eşlik ettiği Kılıç, incelemelerine Kocavilayet Mahallesi'nde yapımı süren 25 bin kişilik stadyum inşaatından başladı. İnşaat alanını gezen ve yetkililerden bilgi alan Bakan Kılıç, işçilerle de bir süre sohbet etti.

İncelemesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıç, kazandırdıkları tesis ve eserlerin Mersin'de en az yarım yüzyıl daha hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. Yapılan işlerin hepsinin gerçekten ciddi mühendislik ürünü olduğunu vurgulayan Kılıç, "İmalat kalitelerine kefiliz. Yapılan işlerde imalat kalitesi noktasında da bir problem oluşmayacağı kanaatindeyim. Çünkü müteahhitlik sektörü bu anlamda ciddi ilerlemeler kaydetti" diye konuştu.

Oyunların kalbinin Mersin Stadyumu'nda atacağının altını çizen Kılıç, açılış ve kapanış seremonisinin burada yapılacağını kaydederek, şöyle devam etti: "Gelen bütün konukları tek seferde toplu olarak ağırlayacağımız yer Mersin Stadyumu. Elbette ki olimpik havuzumuz, spor salonlarımız, atletizm stadyumumuz, jimnastik salonumuz, atış poligonumuz ve Adana'daki tesisler oyunlara ev sahipliği yapacak, müsabakaların merkezi olacak ama oyunların kalbinin atacağı yer stadyum. Ben gerçekten gurur duyduğumu itiraf etmek durumundayım. Aynı anda hem havalandırma imalatlarına hem ıslak zeminlerde seramik işlerine devam ediliyor, bir yandan çatının kapatılmasına yönelik faaliyetler devam ediyor, diğer yandan beton imalatlarıyla ilgili son işlemlerin tamamlanmasına devam ediliyor. Şu an stadyum inşaatı ve bağlı tüm işlerdeki fiziki gerçekleşmelerde yüzde 87 oranındayız. Mayıs'ın 30'u itibariyle stadyum Bakanlığımız tarafından teslim alınacak."

"PROBLEM YOK, HER ŞEY YOLUNDA"

Stadyumdaki kaba inşaat işçiliklerinin Nisan ayı sonu itibariyle devam edeceğini dile getiren Kılıç, 25 bin koltuğun imalatının da tamamlandığını ve koltukların yarından itibaren Mersin'e geleceğini bildirdi. Diğer tesislerin büyük bölümünün neredeyse tamamlandığını ya da Bakanlık tarafından teslim alındığını belirten Kılıç, şunları söyledi: "Bizim açımızdan problemsiz bir şekilde Mersin Akdeniz Oyunları'na hazır hale geliyor. Bu vesileyle bütün bu yatırımların arkasında bütün gövdesiyle duran, finansman ihtiyacımızın karşılanması için hükümetimizin bütün imkanlarını seferber eden ve dakika dakika Mersin'i takip etmekte olan Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan'a da ben Mersinliler adına teşekkürlerimi ifade ediyorum. Çünkü şu 20 aylık dönemde Mersinlilerle etle tırnak gibi bütünleştik, birbirimize kenetlendik. Bundan sonra Mersin'in organizasyonun diğer boyutlarına sahip çıkması gerekiyor. Mersin'in bundan sonra bu olimpik mirasa sahip çıkması ve yaşatması gerekiyor. Bizim bir gözümüz, bir kulağımız sürekli Mersin'de olmaya devam edecek. Mersin'i havadan aldığımız fotoğraflarla sürekli kontrol altında tutuyoruz. Hava fotoğraflarıyla tesislerdeki ilerlemeleri, fiziki gerçekleşmeleri sürekli olarak takip ediyoruz. Bugünkü gözlemim; problem yok, her şey yolunda. Önce insan aklına ve zekasına, tabi ki Allah'ın yardımına güvenerek bütün bu tesislerin zamanında yetişeceğini ve bir olimpiyat provası olan Mersin'deki organizasyonu yüzümüzün akıyla gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. 2020 Olimpiyatları'nda da Mersin, iş yapma becerimizin test edilmesi ve görülmesi anlamında önemli bir deneyim olacak."

Bakan Kılıç, stadyum inşaatındaki incelemelerinin ardından Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi içinde yapımı süren Olimpiyat Köyü'ne geçerek, buradaki binaları gezdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bakan Kılıç Tesisleri İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement