Basketbol - Muratbey Uşak-Fenerbahçe Doğuş Maçının Ardından - Son Dakika
Spor

Basketbol - Muratbey Uşak-Fenerbahçe Doğuş Maçının Ardından

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Doğuş'a 90-81 yenilen Muratbey Uşak'ın başantrenörü Mustafa Mavili, takımın gücünün yettiği kadar oyunun içinde kalmaya çalıştıklarını söyledi.

28.04.2018 21:53

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Doğuş'a 90-81 yenilen Muratbey Uşak'ın başantrenörü Mustafa Mavili, takımın gücünün yettiği kadar oyunun içinde kalmaya çalıştıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Mavili, verdikleri mücadeleden dolayı oyuncularını tebrik ettiğini belirterek, "Bugün aldıkları galibiyetten dolayı Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Biz gücümüz yettiği kadar oyunun içinde kalmaya çalıştık en az 30 dakika kadar da oyunun içinde kaldık. Fenerbahçe sertliği biraz arttırınca ona karşılık veremedik. Sonuç olarak da Fenerbahçe'ye kaybettik. Önümüzde 3 tane maç var. Bu 3 maçı en iyi şekilde oynayıp sezonu bitireceğiz." diye konuştu.

Fenerbahçe Doğuş cephesi

Fenerbahçe Doğuş'un Başantrenörü Zelimir Obradovic ise Maça çok kötü başladıklarını söyledi.

Kötü başladıkları maçta agresif oynayarak maçın seyrini değiştirdiklerini belirten Obradovic, şunları ifade etti:

"Uşak sıralamada sonuncu sırada olsa bile müthiş oynadılar ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Biz daha sonra agresif olmaya başladık ve maçın seyrini değiştirdik. 2. yarıda Uşak savunmasını biraz değiştirdi ve bizde birçok açık atışı kaçırdık ama ne kadar değişmiş olsada savunma açısından daha iyi oynamamız gerekiyordu. Oyuncularımı bir galibiyet için daha tebrik ediyorum ayrıca Uşak oyuncularını da oynayış şekillerinden dolayı tebrik ediyorum. Çok fazla Final Four maçlarını düşünecek vaktimiz yok. Örneğin bu akşam bazı arkadaşlarımız Final Four'u düşündüğü için maça kötü başladık. Türkiye liginde 4 maçımız daha var şimdilik onlara hazır olmamız gerekiyor. Final Four maçlarını düşünmek için biraz daha vaktimiz var"

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Muratbey Uşak: 81 - Fenerbahçe Doğuş: 90

Ligden düşen ilk ekip Muratbey Uşak oldu

Salon: Uşak Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

Hakemler: Ziya Özorhon, İsmail Aydın, Kerem Baki

Muratbey Uşak: Calloway 20, Tayfun Erülkü 13, Solomon 3, Miles 15, Carmichael 14, Efe Ceran, Şafak Edge 11, Ali Yurtseven, Murat Kozan 5, Mehmet Erim Özgül, Yiğit Özovalı, Süleyman Yavaş

Fenerbahçe Doğuş: Ali Muhammed 9, Melih Mahmutoğlu 4, Guduric 11, Melli 4, Ahmet Düverioğlu 13, Thompson 13, Barış Hersek 2, Wanamaker 8, Egehan Arna 2, Nunnally 13, Sinan Güler 2, Datome 9

1. Periyot: 25-14

Devre: 41-39

3. Periyot: 57-63

Beş faulle çıkan: 34.51 Ahmet Düverioğlu (Fenerbahçe Doğuş)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 27. haftasında Fenerbahçe Doğuş, deplasmanda Muratbey Uşak'ı 90-81 yendi.

Bu sonuçla Muratbey Uşak'ın, bitime 3 hafta kala ligden düşmesi kesinleşti.

Karşılaşmaya daha etkili başlayan ev sahibi ekip, ilk 5 dakikasını 13-8 önde geçtiği periyodu 25-14 üstün bitirdi.

İkinci periyodun başında etkili olan Fenerbahçe Doğuş, 15. dakikada 30-30 eşitliği yakaladı. Karşılıklı basketlerle devam eden ikinci periyodu Muratbey Uşak 41-39 önde tamamladı.

Üçüncü periyotta üstünlüğü ele geçiren konuk ekip, bu çeyreği 63-57 önde geçti.

Son periyotta da üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe Doğuş, müsabakadan 90-81 galip ayrıldı.

Bu yenilgiyle bitime 3 hafta kala ligden düşmesi kesinleşen Muratbey Uşak, 2017-2018 sezonunda lige veda eden ilk ekip oldu.

Basketbol - Muratbey Uşak-Fenerbahçe Doğuş Maçının Ardından
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Basketbol - Muratbey Uşak-Fenerbahçe Doğuş Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement