Basketbolda Maçın Ardından - Son Dakika
Spor

Basketbolda Maçın Ardından

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Maccabi Electra'yı 82-67 yendikleri maçta çok iyi oynadıklarını söyledi.

16.04.2015 23:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Maccabi Electra'yı 82-67 yendikleri maçta çok iyi oynadıklarını söyledi.

Ülker Sports Arena'daki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, serinin ikinci maçında da çok iyi oynadıklarını düşündüğünü belirterek, "Maça çok agresif bir şekilde başladık ve bu yüzden de ilk çeyrekteki sonucu aldık. Her zamanki gibi küçük detaylar üzerine çalıştık, gerekli değişiklikleri yaptık ve bu sayede de çok iyi oynadığımızı düşünüyorum" dedi.

Performanslarından dolayı oyuncularına, verdikleri destekten dolayı da sarı-lacivertli taraftarlara teşekkür eden Sırp başantrenör, "Seriye 2-0'la başlamak çok güzel, ama Tel Aviv'de çok farklı bir ortam olacak. Çok gururlular. Takımlarına çok sahip çıkıyorlar. Zor bir ortamda oynayacağız" diye konuştu.

Obradovic, serinin üçüncü maçına kadar daha iyi bir şekilde hazırlanmaları gerektiğini vurgulayarak, "İlk iki maçtan daha iyi bir şekilde hazır olmamız gerekiyor. Kural çok basit, bir galibiyete ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu Nemanja Bjelica'nın sahadan sekerek çıkmasıyla ilgili bir soruya tecrübeli başantrenör, "Henüz durumu belli değil. Akşam ya da yarın belli olacak" cevabını verdi.

Partizan'la 23 yıl önce bugün İstanbul'da Avrupa Ligi şampiyonluğunu kazandığının hatırlatılması üzerine de Obradovic, "Benim için çok önemli ve anlamlı bir gün. İlk başarım, kazandığım ilk kupamdı. Hiçbir zaman unutmayacağım. Bu akşam da hiçbir şeyi unutmayacağım, çünkü yolumuz devam ediyor. O günden tek farkı da 23 yaş yaşlanmış olduğum ve o dönemdeki fotoğraflarda da saçım siyahtı" ifadelerini kullandı.

Maccabi Electra cephesi

Maccabi Electra Başantrenörü Guy Goodes, aldığı galibiyetten dolayı Fenerbahçe Ülker'i tebrik ederken, seride henüz biten bir şeyin olmadığını kaydetti. Goodes, şunları söyledi:

"Seri 2-0'a geldi. Fenerbahçe Ülker'i tebrik ediyorum, ama daha henüz bitmedi. Fenerbahçe Ülker, Tel Aviv'e gelip henüz bizim atmosferimizi görmedi. Pazartesi günü çok eğlenceli bir maç olacak. Biz avantajı ilk çeyrekte kaybettik. Fenerbahçe Ülker, ilk periyodu 16 sayı önde tamamladı ve bizim için maç orada bitti. Konuştuğumuz hiçbir şeyi sahada yapamadık. Maçın sonuna doğru oynamamız gerektiği gibi oynamaya başladık, ama ilk başta kaybettiğimiz avantajdan dolayı öne geçemedik."

Fenerbahçe Ülkerli basketbolu Andrew Goudelock'ın performansıyla ilgili bir soru üzerine Goodes, "Bu maçta maalesef oyun kurucularımız gerektiğini yapmadı. Uzunlar da aynı şekilde doğru yerlerde olmadılar. Savunmada çalıştığımız hiçbir şey yapılmadı ve ilk beş dakikada bundan dolayı 20 sayı yedik. İkinci, üçüncü ve dördüncü çeyreklerde ne kadar iyi de olsak, ilk başta kaybettiğimiz avantajdan dolayı her şeyi kaybettik" şeklinde konuştu.

Goodes, karşılaşmayı bir boks maçına da benzeterek, "Oyuncularla maç öncesi konuştum. Hepsi de çok motiveydi, ancak planlarımız gerçekleşmedi. Bir boks maçı gibiydi, ilk yumruğu yedik ve yere yığıldık. Uyandığımızda 16 sayı fark yemiştik ve bir daha da toparlayamadık" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Basketbolda Maçın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • Okan Buruk:
    18:28 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gündemdeki olayları dışarıda bıraktıklarını belirterek, "Benim işim ve oyuncularımın işi saha. Sadece futbola odaklandık" dedi.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.


Advertisement