Beko Basketbol Ligi - Son Dakika
Spor

Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Antalya Büyükşehir Belediyespor, yeni sezonun açılışını yaptı.

30.08.2012 15:08

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Antalya Büyükşehir Belediyespor, yeni sezonun açılışını yaptı.

Atatürk Spor Salonu'nda takımla biraraya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Recep Tokgöz ve kulüp yöneticileri oyunculara başarı diledi. Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Recep Tokgöz ve antrenör Altar Tunçkol'dan takımla ilgili bilgiler alan Akaydın, oyunculara baklava da ikram etti.

Takımın büyük ölçüde yenilendiğini belirten Akaydın, genç bir takıma sahip olduklarını ve bu yıl Antalyalılar'a güzel maçlar seyrettireceklerine inandığını söyledi. Takımın kısıtlı mali imkanlarla ayakta durduğunu ifade eden Akaydın,

"Muhtemelen Beko Basketbol Ligi'nin bütçesi en düşük takımlardan biri. Bunu söylerken üzülüyorum ama büyükşehir belediyeleri profesyonel sporlara kanunen kaynak aktaramıyor. Maalesef Antalya'da sponsorluk gelirleri bulmak da çok zor. Amatör ruhla kolej takımı hüviyetiyle 2009'dan bu yana başarıyla ayakta durmuş bir takımımız var" diye konuştu.

Antalyalı sanayici, işadamları ve turizmcileri kentin basketbol takımına sponsor olarak, destek vermeye çağıran Akaydın, "(Başkanım sponsor olmak istiyoruz ancak siyaseten cezalandırılmaktan korkuyoruz) diyorlar. Bu profesyonel bir takım ve ben istesem de belediyeden kaynak aktaramam. Tüm Antalyalı işadamlarını bu takıma sponsor olarak destek vermeye çağırıyorum" dedi.

Antrenör Altar Tunçkol ise dinamik ve mücadeleci bir takım oluşturduklarını belirterek hedeflerinin play off'a kalmak olduğunu kaydetti. Tunçkol, ekim ayında başlayacak Beko Basketbol Ligi'ne kadar hazırlık turnuvalarına katılacaklarını ifade etti.

Kulüp Başkanı Recep Tokgöz de 18 Eylül'de Antalya'da Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Mersin Büyükşehir Belediyespor ve Erdemir Spor Kulübü'nün katılımıyla dörtlü bir turnuva düzenleyeceklerini bildirdi.

Öte yandan, Antalya Büyükşehir Belediyespor'un bu yılki kadrosu, Reha Öz

(kaptan), Barış Güney, Gökhan Karabıyık, Hakan Demirel, Eren Beyaz, Valentin Pastal, Berkay Gülek, Seray Yıldırım, Ozan Dilik, Ron Lewis, Xavier Gibson, Jordan Theodore, Gregory Mangano'dan oluştu.

Muhabir: Bekir Bektaş/ Güç Gönel

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beko Basketbol Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement