Bileti Cebine Koydu - Son Dakika
Spor

Bileti Cebine Koydu

Bileti Cebine Koydu

2014 Brezilya Dünya Kupası bileti için Asya ve Güney Amerika elemelerinden play-off'a kalan Ürdun ve Uruguay'ı buluşturan eşleşmenin ilk maçı Ürdün'ün Amman şehrinde oynandı.

13.11.2013 20:41  Güncelleme: 10:04

Sakatlığı süren kaleci Fernando Muslera dışında sahaya ideal kadrosu ile çıkan Uruguay, Omar Shafi, Omer Deeb gibi önemli eksikleri bulunan rakibi karşısında mutlak favori gösteriliyordu. Asya elemeleri boyunca hücumda iyi gözükse de savunmada basit hatalar yapmaktan kaçınamayan Urdün'ün Uruguay gibi müthiş hücumcuları olan bir takım karşısında savunmada hata yapmaması maç için en önemli belirleyicilerden biri olacaktı.

Maç başladığında Uruguay beklenen görüntüsünden uzaktı. İlk 20 dakikada orta sahada çok top tutamayan konuk ekip, Cavani ve Luis Suarez'in de maç başındaki hareketsizliğiyle rakip karşısında bir etkinlik kuramadı. Bu dakikalarda çok etkili olmasa da Uruguay ceza sahası içinde pozisyonlar bulan Urdün'un direnci 22. dakikada Cavani'nin kafa vuruşunda kaleciden dönen topu Maxi Pereria'nın tamamlamasıyla gelen golle kırıldı. Akabinde arka arkaya basit savunma hataları yapan ev sahibi ekip 42. dakikada Stuani'nin golünü de engelleyemeyince ilk yarı 2-0 Uruguay üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkıncı yarıda Urdün teknik direktörü Hossam Hassan kısa sürede yaptığı üç oyuncu değişikliği ile oyuna etki etmek ve takımı ayağa kaldırmak istedi. Ancak Ürdün'ün moral çöküntüsü sahadaki oyuna yansımaya devam edince işler Uruguay için ilk yarıdan bile kolay oldu. Yine Cavani'nin yarattığı bir pozisyon sonrası Loderio'nun golü ile 3-0 olan maç kısa süre sonra Christian Rodriguez'in şık vuruşu ile 4-0'a geldi. Maçın son bölümünde etkisiz oynayan Luis Suarez yerine Diego Forlan'ı oyuna alan Oscar Tabarez beklenenden daha rahat geçen maçın keyfini yaşarken Edinson Cavani'den gelen muhteşem firikik golü maçın skorunu 5-0 olarak belirliyordu. FIFA sıralamasında Dünya 70 numarası olan Ürdün ile 6. sırada bulunan Uruguay arsındaki büyük klas farkı eşleşmenin ilk ayağında tamamen açığa çıkarken 5-0'lık maç sonrası ikinci maç iki takım için de formalite haline geliyordu. Ururguay'ın ilk maçtan Dünya Kupası biletini cebine koyduğunu ve futbolseverlerin Luis Suarez, Diego Godin, Edinson Cavani ve Diego Forlan gibi yıldızları gelecek sene Brezilya'da izleyebileceklerini söyleyebiliriz.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Bileti Cebine Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement