Bosna'nın Litvanya'daki Tarihi Zaferi - Son Dakika
Spor

Bosna'nın Litvanya'daki Tarihi Zaferi

Bosna\'nın Litvanya\'daki Tarihi Zaferi

Bosna Hersek Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası elemeleri kapsamında oynadığı son maçında Litvanya'yı yenerek tarihi bir zafer elde etti.

16.10.2013 03:28  Güncelleme: 07:52

Son maçında Litvanya'yı yenen Bosna, 25 puana yükseldi ve grubu lider tamamladı, böylece Susic'in takımı, tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

BAĞIMSIZLIĞINI İLAN ETTİKTEN SONRA İLK KEZ KATILDI

Son maçlara Yunanistan ile aynı puanda giren Bosna, büyük averaj farkıyla avantajlı olan taraftı. Litvanya deplasmanına tarih yazmak için giden Boşnaklar, maç boyunca tek kale top oynadı ve 68. dakikada Ibisevic'in kritik golüyle maçı 1-0 kazandı. Böylece Bosna, bağımsızlığını ilan etmesinin ardından ilk kez Dünya Kupası'na katılmayı başarmış oldu.

Litvanya maçının ardından özel uçakla Saraybosna'ya gelen Bosna Hersek Milli Takımı, Saraybosna Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı.

Bosna Hersek Milli Takım Teknik Direktörü Safet Suşiç, havalimanında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, ülkesinin Dünya Kupası'na katılmasında katkısı olan herkese teşekkür etti.

SUŞİÇ, TÜM OYUNCULARI KUTLADI

Elde ettikleri bu büyük başarıdan dolayı tüm oyuncuları kutlayan Safet Suşiç, "Biz 4 yıldır beraber çalışıyoruz ve bu 4 yıl içerisinde kaliteli bir ekip kurmaya çalıştık. Bu zaman içerisinde hiçbir problem yaşamadık. Dolayısıyla takım içindeki bu atmsoferden dolayı bu akşam ödüllendirildiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Suşiç ayrıca, taraftarların destekleri olmadan böyle bir başarıyı elde etmenin çok zor olduğunu belirterek, Bosna Hersek Futbol Federasyonu Başkanı Elvedin Begiç ve tüm görevlilerin gerekli şartları yerine getirdiklerini, dolayısıyla oyuncuların tek düşüncesinin karşısındaki her rakibi yenmek olduğunu vurguladı.

Suşiç, "Dünya Kupası'na katılmamış olsaydık, haksızlık olurdu" dedi.

''SARAYBOSNALI SAFET''

Bu arada, Suşiç'in konuşması sırasında, Bosna Hersekli futbolcular hep birlikte, "Saraybosnalı Safet" (Oy Safete sayo Sarayliyo) adlı ünlü Sevdalinka şarkısını söyledi.

''BUGÜN TARİH YAZDIK''

Bosna Hersek Futbol Federasyonu Başkanı Elmedin Begiç ise havaalanıda milli takımı karşılayan tüm taraftarlara teşekkürlerini dile getirerek, "Elemeler boyunca birçok maçın tarihi olduğunu söyledik. Fakat biz bugün tarih yazdık. Bosna Hersek Milli Takımı ve Futbol Federasyonu bu ülkenin tarihine girdi. Bugün Brezilya'dayız. Herkese ve özellikle tarftarlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Milli takımın defans oyuncusu Emir Spahiç ise Bosna Hersek'in tüm kentlerinden kendilerine destek veren taraftarlara çok minettar olduklarını söyledi.

Basın toplantısın ardından havaalanından otobüsle kent merkezine doğru hareket eden oyuncuları, taraftarlar coşkuyla karşıladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Bosna'nın Litvanya'daki Tarihi Zaferi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement