'Cenk'i Gaziantep Kazandı: 3-2 - Son Dakika
Spor

'Cenk'i Gaziantep Kazandı: 3-2

\'Cenk\'i Gaziantep Kazandı: 3-2

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Gaziantepspor evinde, Galatasaray'ı 3-2 mağlup etti.

03.02.2011 22:01

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Gaziantepspor evinde, Galatasaray'ı 3-2 mağlup etti. Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona eren mücadelede Gaziantep'e galibiyeti getiren goller 17 ve 78. dakikalarda Cenk Tosun ile 67. dakikada El Yasa'dan gelirken, Galatasaray'ın golleri 38. dakikada Kazım ve 63. dakikada Stancu'dan geldi. Gaziantepspor bu galibiyetle rövanş öncesinde avantajı eline geçirdi. Maça damga vuran isim ise Galatasaray'ın da transfer gündeminde olan ancak daha sonra sürpriz bir şekilde Gaziantepspor ile anlaşan gurbetçi oyuncu Cenk Tosun oldu. Cenk attığı iki golün yanı sıra ortaya koyduğu futbolla da büyük beğeni kazandı.

Tolunay Kafkas da çalıştırdığı takımlarla Galatasaray'a karşı da ilk galibiyetin almış oldu. Bu maçın rövanşı 2 veya 3 Mart'ta Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanacak. CENK'İN İLK GOLÜ CİM BOM'A...

Transfer döneminde Galatasaray'a da transfer olacağı iddia edilen Cenk Tosun, Gaziantepspor formasıyla ilk golünü Galatasaray'a attı. 17. dakikada gelişen atakta, Popov sağ kanattan ceza sahasına girdi, içeride bekleyen Cenk'e yerden pasını gönderdi. Cenk hızlı gelen topu sol ayağının içiyle yaptığı vuruşla ağlara gönderdi. 1-0. KAZIM ISRAR ETTİ GOLÜ ATTI...

Galatasaray'ın en faydalı transferlerinden biri olarak gösterilen Kazım Kazım, Gaziantep deplasmanında takımına beraberliği getiren isim oldu. 38. dakikada Harry Kewell'ın baskısı sarı-kırmızılılara topu kazandırdı. Kewell, sol kanattaki Culio'ya pasını gönderdi. Dip çizgiye inen Arjantinli oyuncu, ceza sahasına iyi bir orta yaptı, Kazım'ın kafa vuruşu kaleciden döndü, dönen topu Kazım birkez daha kafasıyla boş kaleye gönderdi. 1-1. STANCU'DAN ÇOK ŞIK BİR GOL..

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Stancu çok şık bir gole imza attı. 63. dakikada Mustafa Sarp'ın pasıyla Antep ceza sahası önünde topla buluşan Stancu, sağ ayağının içiyle çok şık bir plase vuruş yaptı ve top köşeden ağlarla buluştu. 1-2. BİR GÜZEL GOL DE EL YASA'DAN...

Gaziantep savunmasının nemli isimlerinden El Yasa, takımının ikinci golünü 67. dakikada attı. Ev sahibi takımın sol kanattan kullandığı kornerde, savunmadan seken topu iyi takip eden El Yasa, ceza sahası içine düşen topa ayağının içiyle çok iyi vurdu ve üst direğin hemen dibinden ağlara gitti. 2-2. CENK TOSUN DURMUYOR...

Geceye damga vuran isim Gaziantepspor'un yeni transferi Cenk Tosun oldu. Genç oyuncu, 78. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve takımını galibiyete taşıyan gole imza attı. Hızlı gelişen atakta, Cenk, Sosa'dan aldığı topu çok iyi kontrol etti. Ceza sahasına girmeden önündeki rakibine rağman sağ ayağıyla yerden çok sert vurdu ve topu köşeden ağlara gönderdi. 3-2. BAROS İKİNCİ YARIDA...

Galatasaray'da ise Hagi, sakatlığı geçen Milan Baros'u yedekler arasında tuttu. Hagi, Çek yıldızını 69. dakikada Kazım Kazım'ın yerine oyuna sürdü. Milli Takım'dan dönen Kewell ve Neill'e ilk ise 11'de görev yaptı. Bunun yanı sıra sakatlığı devam eden Arda, Pino, Gökhan Zan, Çağlar ve Barış ile cezalı olan Ayhan da bu maçta forma giyemedi. CENK TOSUN İLK 11'DE...

Gaziantepspor'da, teknik direktör Tolunay Kafkas, kadroda çok fazla sürprize gitmedi. Yalnız yeni transfer olan Cenk Tosun'a forma şansı verdi. Cezalı futbolcusu bulunmayan Gaziantepspor'da ise sakat olan Serdar Kurtuluş kadroda yer almadı. MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

Galatasaray maça daha atak başladı. 4. dakikada, Culio'nun derinlemesine pasıyla soldan ceza sahasına giren Kewell'ın açısı kaybolunca topu Culio'ya aktardı, bu oyuncunun ortasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

9. dakikada, soldan süratle dripling yapan Olcan Adın, Murat Ceylan'ın pasıyla topla ceza sahasına girdi, vuruşunda Zapata meşin yuvarlağı kontrol etti.

Gaziantepspor aradığı golü 17. dakikada buldu. Galatasaray ceza sahasına sağa açılan topu Popov bekletmeden içeriye gönderdi, altıpasın hemen gerisinde müsait durumda bulunan Cenk Tosun plase vuruşla kaleci Zapata'nın solundan topu filelerle buluşturdu: 1-0.

25. dakikada, gelişen Gaziantepspor atağında rakibinden baskı ile topu kapan Cenk Tosun, uzak mesafeden çok sert vurdu, top Zapata'dan döndü, tehlikeyi defans uzaklaştırdı.

29. dakikada, Gaziantepspor'un kazandığı serbest atışı Wagner kullandı. Arka direğe giden topu Yalçın kafayla içeri çevirdi, topu göğsüyle kontrol eden Cenk Tosun'un şık rövaşata vuruşu az farkla üstten auta gitti.

31. dakikada, sağdan kullanılan serbest atışta, arka direğe doğru giden topu Lorik Cana kafayla içeri doldurdu, Gaziantepspor savunması Kazım'dan önce kafayı vurarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

38. dakikada, Galatasaray beraberliği yakaladı. Kewell'ın pasıyla soldan atağı sürükleyen Culio, çizgiye indiği anda zor pozisyonda ortasını yaptı. Kazım'ın kafa vuruşunu Karcemarskas çıkardı, boşta kalan meşin yuvarlağa bir kez daha kafayı vuran Kazım, boş kaleye topu gönderdi: 1-1.

Başka pozisyon olmayınca ilk yarı 1-1 sona erdi. Ayrıntılar Az Sonra...

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor 'Cenk'i Gaziantep Kazandı: 3-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement