Defoe Tottenham'dan Ayrılıyor - Son Dakika
Spor

Defoe Tottenham'dan Ayrılıyor

Defoe Tottenham\'dan Ayrılıyor

Dünya Kupası hayalinin peşinden koşan Jermain Defoe, bu amaç doğrultusunda Tottenham’dan ayrılmaya karar verdi.

09.01.2014 10:46

Uzun süredir Jermain Defoe ile ilgilenen Major League Soccer takımlarından Toronto, nihayet golcüsüne kavuşuyor. Önümüzdeki hafta açıklanması beklenen transfer için Tottenham'ın 6 milyon sterlin civarında bir kazanç sağlaması beklenirken oyuncu Amerika'da liglerin başlayacağı Mart ortasına dek Tottenham formasını giymeye devam edecek; ancak bu kez kiralık olarak.

Eski takım arkadaşı ve aynı zamanda Toronto'nun antrenörü olan Ryan Nelsen, Defoe'nin hayatı boyunca karşılaştığı en 'doğuştan golcü' olduğunu söylerken onun gibi bir futbolcuyu MLS'e getirebilecekleri için mutlu olduğunu kaydetti.

Sezon sonunda İngiltere Milli Takımı ile birlikte Brezilya'ya gitmeyi hayal eden Defoe için Toronto kuşkusuz iyi bir fırsat. Her ne kadar Premier League'de olduğu kadar Roy Hodgson'ın sıkı markajına giremeyecekse de Soldado ve Adebayor'a sahip Spurs'te düzenli forma bulması mümkün görünmüyor. Bahar aylarında Kanada ve Amerika'da göstereceği performansla önündeki son Dünya Kupası şansını değerlendirmek isteyen 31 yaşındaki oyuncu, bu sezon ligde 3'ü ilk 11 olmak üzere forma giydiği 12 maçta gol kaydedemedi. Buna karşın Avrupa Ligi'nde çıktığı 5 maçta 7 gol atmayı başardı.

Tottenham Hotspur, geçtiğimiz sezon da yakın bir bedelle oyuncusu Clint Demspey'i bir başka MLS takımı Seattle'a satmıştı. Şimdilerde Fulham'da kiralık oynayan Dempsey, vakti geldiğinde Amerika'ya geri dönecek ve MLS'in yeni sezonunun ilk haftasında Defoe'nin takımı Toronto'nun karşısına çıkacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Defoe Tottenham'dan Ayrılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement